fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
252

Ehdokas: Maria Suoste

Olen Maria Suoste, 38-vuotias äiti, kahvilayrittäjä, eläinrakas, empaattinen ja yhdessä tekemiseen uskova, pieni mutta vahva ideatykki. Tekijä.

Lapset ja nuoret tänään ovat pian maastamme päättäviä huomisen ammattilaisia. Yrittäjänä työllistän monia nuoria ja tarjoamme usein nuorille heidän ensimmäisen työpaikkansa. Yhdessä tekemisen arvojeni mukaisesti haluan ohjata heitä työelämänsä ensiaskeleilla. Työnantajan ja työntekijän mustavalkoisen vastakkainasettelun sijaan pitää huomioida yhteisen tekemisen tärkeys. Kun nuoret ponnistavat maailmalle heillä on näkemys kuinka yhteen hiileen puhaltava ja arvostava työpaikka kokonaisuudessaan luo paremman pohjan toimia yhteiskunnassa. Näin rakennamme yhä toimivampaa, yhdessätekemiseen pohjautuvaa tulevaisuutta meille kaikille. Yrittäjä ja työntekijä voivat yhdessä olla hyvinvoivan maan tekijöitä. On tärkeää huolehtia myös yrittäjistä, jotta he voivat mahdollistaa työpaikkoja. Haluan ehkäistä niin yrittäjien kuin nuorten syrjäytymistä, jotta maamme olisi mahdollisimman hyvä paikka olla, elää ja tehdä työtä.

Unelmani on työnantajan ja työntekijän vanhanaikaisen vastakkainasettelun murtaminen. Haluan luoda työkulttuuria, jossa hyvinvoivat työnantajat yhdessä hyvinvoivien työntekijöiden kanssa luovat, kehittävät ja rakentavat laadukkaita, toimivia palveluja ja paremman maan. Maan, jossa epäonnistunutkin saa tukea ja kannustusta nousta takaisin satulaan, kokemuksistaan oppineena ja niistä kasvaneena. Meillä on pieni maa. Yhdessä tekemällä haluan luoda kampanjan, pohjan, jolla ehkäistä syrjäytymistä ja tilanteita, joissa ihminen kokee arvonsa olemattomaksi ja toivottomaksi. Näin ei tarvitse olla. Me voimme valita toisin. Toinen toistamme tukien voimme saada aikaan muutoksen, jossa yhdessä päättämällä voimme rakentaa nuorille mahdollisuuden elää ja työskennellä paremmassa maassa. Me voimme auttaa toinen toisiamme. Sinä ja minä. Yhdessä.

Ilman sinua emme pärjää. Ollaan me. Yhdessä.

Koulutukseen on hyvä lisätä erityisesti yrittäjyyttä ja työmaailmaa koskevaa opetusta. On tärkeää valmistella nuori astumaan työmaailmaan kannustamalla, kuuntelemalla, jakamalla tietoa ja ohjaamalla heitä. Sen sijaan, että opetuksesta leikataan, sitä on lisättävä ja sen laatua parannettava. Nuori ei saa jäädä yksin ja häntä tulee ohjata tulevaan työelämään arvostavasti, osallistavasti ja kuuntelevasti. Nuorten tulee saada kaikki tieto, kokemus ja ohjaus. Myös eri yritysten hyödyntäminen opetuksessa on tärkeää tutkia. Millä tavalla yrittäjä voi tukea oppilaitoksissa kehittyvää tulevaisuuden tekijää. Ei se, mitä työntekijä voi tehdä työnantajalle, vaan se, mitä he voivat yhdessä tehdä. Yrittäjän sosiaaliturva on tärkeä luoda, jotta satulasta tippunut yrittäjä saa uuden mahdollisuuden, eikä häntä jätetä selviytymään yksin, ilman tukiverkkoa.

Minulla on kaksi koiraa, joista toinen syö kenkäni. Olen asunut pitkään Italiassa, harrastan tennistä ja rakastan suklaata.

Teemat

Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy 40 %
Yrittäjien tasapuolinen ja oikeudenmukainen asema yhteiskunnassa 30 %
Eläkeläisistä huolehtiminen 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.