fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
184

Ehdokas: Marie-Helen Jansson

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen Marie-Helen Jansson, vuoden 2018 ylioppilas, intohimoinen hevos- ja saliharrastaja.

Haluan korostaa nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa ja nostaa erityisesti opiskelijoiden kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin ja päätöksentekoon. Lisäksi haluan vaikuttaa siihen, että tulevaisuudessa ihmisillä, kuin myös eläimillä, olisi elinympäristönä mahdollisimman puhdas ja hyvinvoiva luonto ympärillään. Näin ollen päätökset tulee suorittaa mahdollisimman ympäristöystävällisesti, jotta voimme jättää puhtaan luonnon myös tuleville sukupolville. Nostan myös tasa-arvon tärkeäksi ja korostan sitä, että kansa saa tehdä ja vaikuttaa päätöksiin. Päätökset tulee tehdä asiantuntija-apua käyttäen ja ihmisiä kuunnellen.

Haluan mahdollistaa nuorille riittävän tiedonsaannin poliittisista asioista, sillä päätöksiä tehdään meitä ja tulevaisuuttamme varten. Poliittiset asiat tulee käsitellä mahdollisimman selkeästi kansalaisten ymmärtämällä kielellä, ilman turhia sivistyssanoja. Tasa-arvon kohdalla korostan ennaltaehkäisyä, jolloin esimerkiksi juuri syrjäytyminen saattaisi pienentyä.

#Nuortenpuolesta

Ympäristönäkökulmasta ajateltuna lisäisin esimerkiksi aurinko- ja tuulivoimaloita. Lisäksi lähellä olevista asioista meitä kaikkia koskettaa Itämeren tilanne. Maatalouden päästöt kuormittavat mertamme huomattavasti ja tämän takia suojavyöhykkeitä olisikin lisättävä. Tasa-arvo toteutuisi mielestäni parhaiten esimerkiksi mielenterveyspotilaiden pääsynä hoitoon mahdollisimman matalalla kynnyksellä tai vähävaraisten perheiden erilaisilla tukitoimilla.

Lumilautailen talvisin ja lisäksi soitan pianoa omaksi ilokseni. Tykkään myös maalata!

Teemat

Nuoret 50 %
Ympäristö 25 %
Tasa-arvo 25 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.