fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
477

Ehdokas: Marita Knevel

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen Marita Knevel, 50-vuotias, 29 vuotta naimisissa alankomaalaisen miehen kanssa, kolmen lapsen äiti, kolmelle lapsenlapselleni mamma ja lukuisille lapsille ja nuorille “ope” tai Marita.

Haluaisin nähdä ihmisten osallistuvan aktiivisemmin päätöksentekoon oman asiantuntijuutensa mukaan. Astun esiin etenkin heikompien puolesta. Näkyni kiteytyy sanoissa tasa-arvoisesti, yhdessä ja yksilö huomioiden. Yhteiskunta ei ole vaan lahjakkaita ja pärjääviä, vaan ihan meitä kaikkia varten. Kaikki halukkaat täytyy saada osallisiksi, eläväksi ja toimivaksi osaksi yhteistä Suomea ja mahdollisesti maamme rajojen ulkopuolellekin. Haluaisin erityisesti nostaa esiin lasten ja nuorten hyvinvoinnin, mielenterveyden ja koulutuksen. Lapset ja nuoret tarvitsevat omien huoltajiensa lisäksi kasvunsa ohjaamiseen vankan tiimin välittäviä ja hyvinvoivia aikuisia. Näiden aikuisten hyvinvoinnista on myös huolehdittava takaamalla riittävät resurssit. Tarkkailen asioita usein perheen hyvinvoinnin näkökulmasta unohtamatta kuitenkaan syrjäytymisvaarassa olevia, joilta puuttuu oma tukiverkosto.

Unelmani on turhan byrokratian purkaminen ja palveluiden yhtenäistäminen. Oli kyse sitten lapsen tai nuoren tuen tarpeesta koulutiellä, terveydenhuollosta tai sosiaalisista ongelmista, riittävän varhaiset tukitoimet säästävät rahaa ja ihmisiä. Edistäisin vanhempien mahdollisuutta osa-aikatyöhön. Jos molemmilla vanhemmilla olisi mahdollisuus tehdä esimerkiksi nelipäiväistä työviikkoa, olisi heillä enemmän aikaa ja jaksamista olla lastensa kanssa ja aidosti läsnä.

Liikkeessä ja liikkeellä yksilön ja yhteisön puolesta.

Ajattelen asioita usein perheen tai koulun näkökulmasta. Koulussa opettelemme lasten kanssa monia tärkeitä taitoja, joita kaikki aikuiset eivät ole omana kouluaikanaan päässeet harjoittelemaan. Nykyisin koulutyöskentelystä suuri osa tapahtuu vuorovaikutus- ja tunnetaitoja harjoitellen. Myös kestävän kehityksen linjaukset ja ajattelu on koulupäivissä arkea; erittelemme jätteitä, säästämme sähköä, vältämme ruokahävikkiä ja keskustelemme ruokavaliosta ja yrittäjyydestä. Samoja teemoja tulee harjoitella ja panna toimeen myös koulun seinien ulkopuolella. Pohdin myös paljon erilaisuutta ja todellista inkluusiota; yhteiskuntaa, joka sulkee toimintaansa kaikki. Haaveilen, että Suomessa olisi esimerkiksi enemmän kahviloita ja ravintolahotelleja, joissa työskentelisi esimerkiksi kehitysvammaisia, kahviloita kuten Brownies for Downies kotikaupungissani Alankomaissa.

Olen elänyt elämästäni kolme vuotta asuen laivalla, seilaten merillä ja työskennellen vapaaehtoisena kansainvälisessä hyväntekeväisyysorganisaatiossa, joka haluaa välittää tietoa, apua ja toivoa maailman kaikille ihmisille. Joka kuukausi satama ja usein maakin vaihtui. Noina viikkoina pääsimme intensiivisesti tutustumaan paikallisiin ihmisiin. Edelleenkin iloitsen ja ammennan paljon inspiraatiota ja voimaa tästä maailmanlaajuisesta ystäväverkostostani. Myös 10 ensimmäistä vuotta avioliitostamme, asuessamme Alankomaissa, kasvatti minua ihmisenä ja ystävänä. Kansainväliset kokemukset laajentavat maailmankatsomustani ja ajatteluani. Suomessa arvostan suuresti sen monimuotoista luontoa, turvallisuutta ja maamme innovatiivisia ihmisiä.

Teemat

Lasten ja nuorten hyvinvointi, mielenterveys ja koulutus 40 %
Perheiden hyvinvointi; työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen 30 %
Kestävä kehitys 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.