< Näytä kaikki ehdokkaat

Ehdokas: Marjo Kuitunen

Olen 43 – vuotias kahden teini-ikäisen nuoren tytön äiti, upseerin vaimo ja kääpiövillakoiran emäntä. Olen konkurssin kokenut tuki- ja liikuntaelinsairas, joka on säilyttänyt yrittäjän asenteen ja vaikuttamishalunsa.

Olen kotoisin Ylä-Savosta, mutta asunut monien muiden paikkakuntien ohella sekä Helsingissä että Rovaniemiellä. Nyt olen asunut jo 10 vuotta Jyväskylässä. Koska olen nähnyt läpileikkauksen maastamme ja eri yhteiskuntaluokista, on minulle käynyt selväksi, että jokainen ihminen tässä maassa on ansainnut perusturvallisuuden tunteen ja toivon hyvästä tulevaisuudesta. Näihin tekijöihin liittyvät niin kasvatus, työllisyys, terveydenhuolto kuin ympäristökin. Kyse on tasapainosta, kuten hyvinvoinnissa yleensäkin. Uskon, että ihmiset ovat tyytyväisempiä ja osaaottavampia omasta hyvinvoinnistaan, kun he voivat tehdä aidosti itseään kiinostavia asioita. Yrittäjyys tarjoaa tähän useimmiten hyvän mahdollisuuden. Haluan kannustaa omaan vastuunottoon ja unelmien toteuttamiseen.

Haluan erityisesti saada eri osapuolet keskustelemaan rakentavammin keskenään. Tieto on valtaa ja kun tietoa annetaan tarpeeksi, jakaantuu valta tasaisemmin ja kaikki pääsevät vaikuttamaan yhteiseen tulevaisuuteen. Yrittäjyyden positiiviset vaikutukset tunnustetaan. Haluan, että yrittäjyys koetaan ja että se on tulevaisuudessa oikesti kannattava tapa elää, ei pakollinen. Tarvitsemme lainsäädännön, joka tukee tätä näkökulmaa. Tärkeää on, että meillä on toimivat järjestelmät palvelujen tukena, mutta yhtä tärkeää on muistaa, että tarvitsemme palveluja ihmiseltä ihmiselle niin yksityisellä kuin kunnallisellakin sektorilla. Turha byrokratia ja palveluiden vastakkainasettelu johtaa ihmiset epätoivoon tilanteessa, jossa voimat ovat usein vähissä. Tärkeää on myös lähentää ikäpolvia sekä yhteiskuntaluokkia, jotta ymmärtäisimme toisiamme paremmin ja lakkaisimme ajattelemasta, että toisen hyvä on itseltämme pois. Uudistetaan yrittäjyyteeen sidoksissa olevat lait ja helpotetaan kynnystä sekä unelmien toteuttamiseen että lahjakkuuden käyttöön.

Politiikan tulee edistää lakien kautta hallinnan tunnetta ja ihmisen omaa vastuunottokykyä elämästään! Hyvinvointia tehdään yhdessä!

Kansalaisvaikuttamisen keinot on hyvä tuoda läpinäkyviksi ja ihmisille hyvä tietämys siitä millainen heidän oma osuutensa on asioiden tilaan. Usein emme havaitse kaikkia mahdollisuuksia. Tarvitsemme kiireesti tarttumista maapallon hyvinvointiin, sillä monet hyvät ratkaisut uhkaavat muuttua hyödyttömiksi, jos ympäristömme tila huonontuu ennusteiden mukaisesti tai pahimmillaan kiihtyvällä vauhdilla. Uudistetaan yrittäjyyteeen sidoksissa olevat lait ja helpotetaan kynnystä sekä unelmien toteuttamiseen että lahjakkuuden käyttöön. Tarvitsemme ymmärrystä siitä, missä tärkeysjärjestyksessä asioita juuri nyt täytyy päättää ja saattaa käytäntöön. Tämä vaatii tutkimuksen tiedottamista ja asioista rehellisesti puhumista.

Yrittäjänä olen tehnyt paljon hiljaista hyväntekeväisyyttä, sillä koen toisten auttamisen olevan meidän kaikkien velvollisuus omien resurssiemme puitteissa. Olen toiminut aktiivisesti kyläyhteisössämme, pyrkien nostamaan energiaa minkä olemassaolon ihmiset usein unohtavat. Olen koko ikäni ollut ympäristöaktiivi, kannustaen myös muita toimimaan samoin. Osaan yhdistää ihmisiä toimimaan keskenään ja löytämään yhteisen tekemisen vahvuuden. Rakastan improvisaatiota erilaisissa muodoissa, kaikki taiteenmuodot viehättävät minua ja nautin itse myös taiteen tuottamisesta.

Teemat

Yrittäjyys 40 %
Ympäristö 30 %
Yhteistyö 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.