fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
485

Ehdokas: Markku Rajama

Olen Markku Rajama, itse en tarvitse mitään lisää. Minulla on kaikkea riittävästi, ja 64 vuoden elämänkokemus antaa näkemystä. Olen huolissani tulevaisuudesta. Minulla on myös henkilökohtainen motiivi, koska olen pienen lapsen isä. Tähtään erityisesti kaikkien lasten hyvään tulevaisuuteen.

Tulevaisuus on lasten, myös he tarvitsevat maailman parhaan suomalaisen koulutuksen, kuten nykyiset sukupolvet. Tulevaisuudessa tarvitaan myös työtä ja yrittäjyys on keino tuottaa lisäarvoa. Kaikki kansalaiset eivät voi olla töissä julkisella sektorilla. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että lapsillemme jää myös elinkelpoinen maapallo. Ilmastonmuutos on kiistatta totta, me äidit ja isät teemme joka päivä päätöksiä, joilla on vaikutusta. Tarvitaan myös lainsäädäntöä, jossa huomioidaan ympäristön uhkat. Uskallan sanoa, että Suomessa ydinvoima on ainakin toistaiseksi kuitenkin tarpeen yhtenä energialähteenä. Samaa ei voi sanoa enemmän saastuttavasta turpeen polttamisesta. Uusiutuvana energiana tuuli- ja aurinkoenergia eivät vielä ole vaihtoehto, mutta tukevat jo nyt omalta osaltaan energiaomavaraisuutta Suomessa. Isänmaallisuus -termi ei sisällä sanaa nationalismi. Minulle lipun värit ovat sininen ja valkoinen.

Suomenkielen sana reilu sopii hyvin yhteiskunnallisiin tavoitteisiini. On kyse sitten työntekijöistä, yrittäjistä, eläkeläisistä tai esimerkiksi verotuksesta. Jos kansalainen voi tuntea, että tämä on reilua, suurin osa meistä hyväksyy asian. Riittävä perustoimeentulo on kaikille tärkeää, myös yhteiskunnan vakauden kannalta sillä on merkitystä. Vaikka parannettavaa riittää, ovat Suomi ja Pohjoismaat onnistuneet hyvin. Osaan verrata tilannettamme muuhun maailmaan, koska olen nähnyt myös todellista köyhyyttä.

Lasten tulevaisuus huolestuttaa. Koulutuksesta leikataan, ilmasto lämpenee, eriarvoisuus lisääntyy. Jotain on yritettävä tehdä ja minä ainakin yritän!

Koulutuksen ja tutkimukseen on saatava riittävät resurssit. Nyt on jo kokemusta siitä, mihin nykyisen hallituksen leikkaukset vaikuttivat. Olen viettänyt kolmekymmentä kesää merellä ja nähnyt Itämeren muutoksen - ja se on ollut huono muutos. Esimerkiksi muovi ja muu saastuminen on merissämme valtava ongelma. Tästä ei kannata syyttää muita vaan tehdä jotain. Toivon, että mahdollisimman pian muovin keräys saadaan toimimaan kaikissa kotitalouksissa.

Olen ehtinyt olla monessa mukana. Opin jo nuorena mitä on oikea pelko, hypätessäni ensikertaa laskuvarjolla. Tämä harrastus opetti minua arvioimaan riskejä ja toimimaan vain faktojen mukaan. Työurallani herrapelko on jäänyt kauas taakse, korkeat virkamiehet ovat myös vain ihmisiä ja heihinkin olen voinut vaikuttaa, kun asiat on oikein perusteltu. Veneilyharrastuksen parissa 30 v. antoi upeat muistot ja hyvän opin. Veneen ruorissa on pakko oppia tekemään päätöksiä, joskus nopeastikin. Muutama vuosi sitten luovuin rakkaasta harrastuksesta ja laitoin asiat tärkeysjärjestykseen. Keväällä 2015 olin menossa venettä kunnostamaan ja poikani 4v halusi leikkiä legoilla. Oli päätöksen aika, vene (puuvene vaati aikaa) sai uuden kipparin. Olen siitä onnellisessa asemassa, että töitä olen saanut aina tehdä, ilman työttömyyttä. Olin jo nuorena miehenä koulun lomanaikana tienaamassa Helsingin satamassa ahtaajana. Se oli kovaa työtä, kovien miesten kanssa. Myöhemmin säästin asuntoa varten ja ajoin yökaudet taksia, siinä hommassa oppii paljon ihmisistä. Oikeisiin töihin pääsin 80-luvulla ja työssäni nousin keskisuuren yrityksen johtoryhmään. Olen aina halunnut vaikuttaa asioihin. Olenkin saanut vaikuttaa monissa yhdistyksien hallituksissa ja myös puheenjohtajana. Nyt on aika ja minulla aikaa vaikuttaa isompiin asioihin, jotka koskevat meitä kaikkia. Liike Nyt kiinnostaa, koska jaan sen arvot. Politiikka myös kaipaa nyt uutta virtaa ja uusia kasvoja.

Teemat

Lasten tulevaisuus päiväkodeista alkaen koko koulutuspolku on pidettävä kunnossa 40 %
Yrittäjyyttä parannettava 30 %
Demokratian edistäminen 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.