fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
173

Ehdokas: Mika Hostila

Olen 44-vuotias kahden lapsen isä. Helposti lähestyttävä ja mukava kaveri. Minut tunnetaan positiivisena, toiset huomioon ottavana ihmisenä, jonka elämäntyö on olla lähellä ihmisiä, ja tätä teenkin työssäni. Tavoitteeni on helpottaa ihmisten arkea niin terveydellisissä kuin taloudellisissa haasteissa.

Poliittinen järjestelmä nykyisellä mallillaan on tulossa tiensä päähän. Kansaedustajien keski-ikä on korkea ja päätöstentekoon johtavat mallit vanhoihin kaavoihin kangistuneita. Nuorten ääntä pitäisi saada kuuluviin jo senkin takia, että saisimme nuoria äänestäjiä kiinnostumaan poliittisista asioista. Meidän tulisi muistaa, että nuorissa on meidän tulevaisuutemme tärkein voimavara, joka tulee pitämään koneistoja käynnissä. Jos heidän kiinnostuksensa poliittisiin päätöksiin ja ongelmien ennaltaehkäisyihin tuhotaan jo nyt, mikä ja millainen koneisto Suomen valtion pitää pystyssä, kun vanhat päättäjät jättävät tehtävänsä.

Nyt jo vanhustenhuollossa esiintyneet vakavat ja hengenvaarallisetkin puutokset voivat olla vasta jäävuoren huippu. Näihin asioihin pitää hallituksen puolesta puuttua voimallisin keinoin ja taata laadukas ja turvallinen vanhustenhuolto niin yksityis- kuin kunnallispuolellakin hoidossa oleville vanhuksille. Myös huono-osaisten ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten auttamiseen ja tällaisiin tilanteisiin ajautuvien ihmisten auttaminen ja avunsaanti on saatava helpommaksi ja ennaltaehkäiseviä toimia olisi ehdottomasti alettava viemään eteenpäin. Kasvavan lapsen oikeus on elää huoletonta, turvattua ja rakastettua lapsuutta. Monipuolista ja ravintorikasta ravintoa kuluu saada niin koulussa kuin kotonakin. Jokaiselle lapselle on pyrittävä turvaamaan turvallinen lapsuus sekä kotona että koulussa ja muissa hänen keskeisissä elinympäristöissään.

Tiedän, että suuria muutoksia on vaikea yhden ihmisen tehdä, joten pyydän apuasi, tehdään yhdessä turvallisempi tulevaisuus kaikille.

Poliittista järjestelmää pitää muuttaa siten, että kansalaiset voisivat itse vaikuttaa heidän asioihinsa nykyistä enemmän. Ei ole oikein, että kaikki päätökset lyödään lukkoon ”Arkadianmäellä” puoluepäälliköiden eliitissä eikä kansalaiset voi enää millään tavalla asioihin vaikuttaa. Jo nyt vanhustenhuollossa esiintyneisiin vakaviin laiminlyönteihin ja rikkomuksiin pitäisi hallituksen puolesta puuttua voimallisin keinoin ja taata laadukas ja turvallinen vanhustenhuolto niin yksityis- kun kunnallispuolellakin hoidossa oleville vanhuksille. Luukulta luukulle juoksuttaminen pitää saada loppumaan ja perustaa instanssi, joka helpottaisi sairauksien, taloudellisten vaikeuksien ja sosiaalisen avun tarpeessa olevien ihmisten asiointia byrokratian rattaiden hampaissa olevien virastojen kanssa toimimisessa. Lapsiperheköyhyyttä tulee torjua aktiivisesti muun muassa välttämällä vähävaraisille lapsiperheille haitalliset poliittiset päätökset lapsivaikutusten arvioinnilla. Lasten osallisuuden toteutuminen ja sen varmistavat rakenteet täytyy aktiivisesti mahdollistaa.

Olin vuonna 2011 Kyminlinnan kesäteatterissa pääosassa musikaalissa Lännen lokari. Harrastan laulua ja kitaran soittamista parissa projektibändissä. Voitin Yö-yhtyeen Olli Lindholmin valtakunnallisessa karaokekilpailussa Yö-yhtyeen 30-vuotiskiertueella. Isäni eno Sulo Hostila on ollut todella merkittävässä roolissa Suomen politiikassa esim. puolustusministerinä ja kansanedustajana.

Teemat

Terveyden ja sairaanhoidon turvaaminen. Me elämme hyvinvointivaltiossa, jossa laadukas terveyden- ja sairaanhoidon saaminen pitää olla itsestäänselvyys ikään tai sukupuoleen tai yhdyskunnalliseen asemaan katsomatta. 35 %
Lapsiperheköyhyyden torjuminen. Lapsille on pyrittävä turvaamaan turvallinen lapsuus sekä kotona että koulussa ja muissa hänen keskeisissä elinympäristöissään. Lasten tulevaisuus tulee turvata tarjoamalla laadukasta koulutusta ja varhaiskasvatusta. 35 %
Huono-osaisten ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten auttamiseen ja tällaisiin tilanteisiin ajautuvien ihmisten auttaminen ja avun saanti on saatava helpommaksi. Ja ennaltaehkäiseviä toimia olisi ehdottomasti alettava viemään eteenpäin. 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.