fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
149

Ehdokas: Mika Nousiainen

”Karjalan poika” Jyväskylästä. Perheeseeni kuuluu yrittäjänä toimiva avopuoliso Minna ja kultainennoutaja Hugo. Elämä on opettanut paljon ja vielä on opittavaa. Hienoja onnistumisia henk.kohtaisesti ja yritys- ja työsaralla. Elämä on näyttänyt myös raadollisuutensa. Positiivinen, periksiantamaton ja nöyrä elämänasenne on vienyt vaikeuksien yli, kasvattanut jämäkkyyttä asioiden hoitoon.

Asiat joihin haluan vaikuttaa ovat tasa-arvo, maalaisjärkeä päätösten tekoon, pienyrittäyyden tukeminen ja päättäjille enemmän näkemystä ”normaali-ihmisen arjesta”.

Meidän vähäosaiset, kodittomat sekä vanhukset ovat jääneet pahasti paitsioon. Heille ei löydy tukea tai rahaa, mutta monille muille sitä tuntuu löytyvän, mikä aiheuttaa myös pahoja ristiriitoja. Tämä ei ole oikein. Leipäjonot kasvavat kaikkialla, ja työn kova verotus vie pohjaa työnteolta. Moni vanhus joutuu ns. ”heitteille”, kun kukaan ei ole pitämässä heidän puoliaan. Se ei riitä, että meillä on esim. hoivakodit, jos siellä ei pidetä vanhuksista aidosti huolta ja henkilökunta ei ole riittävän ammattimaista. Tästä minulla on lähipiiristä omakohtaisia ikäviä kokemuksia, joten tiedän mistä puhun. Tämä ei ole kohdaltani vain vaalipuhetta. Laitetaan ensin suomalaisten omat perusasiat kuntoon, panostetaan vasta sitten muiden asioihin, jos siihen on varaa. Suomi ei voi ottaa jatkuvasti lisää velkaa ja tehdä sen myötä jatkuvia veronkorotuksia. Yrityskään ei toimi, jos toiminta ei ole kannattavaa, siitä on omakohtaisia kokemuksia.

Maalaisjärjellä ja jämäkän positiivisella asenteella Suomi kuntoon.

Maalaisjärkeä tulee saada päätösten tekoon. Nyt tehdään paljon päätöksiä, mitkä eivät millään tavoin tue meidän suomalaisten elämää. Päinvastoin, tehdään päätöksiä huonoin ja hätäisin perustein, joista meitä kansalaisia sakotetaan veronkorotuksin ja samalla moni palvelu huononee. Esim. Kela-kyydit. Pienyrittäyyttä tulee tukea esim. arvonlisäveron poistamisen myötä 75 000 € liikevaihtoon saakka. Samalla se auttaa myös työllisyyttä, kun moni ammattitaitoinen työtön uskaltaisi lähteä yrittäjäksi. Päättäjille toivon enemmän näkemystä ”normaali-ihmisen arjesta”. Nyt sitä ei valitettavasti tunnu päätösten teossa olevan.

Minulla on monipuolinen ja pitkä työkokemus markkinoinnin, myynnin ja yrittäjyyden parissa. Työn vastapainona on monipuoliset urheiluharrastukset jääkiekosta golfiin ja kuntosalista autourheiluun. Nuoruuden unelmani oli ralliammattilaisuus, ”puu tiellä” uranvalinta uusiksi. Olen ensimmäinen urheilija Suomessa, jota Alko on tukenut – No smoking & No Drinking team, jonka pohjalta tein valistustyötä peruskoulujen alaluokilla tupakan ja alkoholin haittavaikutuksista. Käyntikorttini on aina ollut laadukas tekemisen taso ja periksiantamattomuus. Laita minut töihin puolestasi, tehdään yhdessä Suomesta parempi paikka asua ja olla meille kaikille suomalaisille.

Teemat

Jokaisesta suomalaisesta on pidettävä huolta 45 %
Tasa-arvo 40 %
Pienyrittäjyyden ja työllistämisen tukeminen 15 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.