fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
188

Ehdokas: Mika Nummenpalo

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Salossa asuva 50 v. naimisissa oleva kahden aikuisen tyttären isä. Olen 13 v. saakka keksinyt erilaisia asioita ja niiden kautta työllistänyt itseni ja monia muita ihmisiä. Kiertänyt ääni- ja valoteknikkona 25 v. ympäri maailmaa ja kehittänyt v. 2006 maailman ensimmäisen kaupallisen LED katuvalaisimen ja viimeisin teknologiakehitys on fotonidesinfiointi, jolla puhdistetaan tiloja kemikaalivapaasti

Olosuhdeongelmat ja kemikaalivapaa maailma Tulevaisuudessa puhdasta luontoa on yhä vähemmän, sama koskee puhtaita opiskelu- ja työtiloja. Olosuhdeongelmista kärsiviä tiloja, joita on rakennettu tai saneerattu huonosti, on koko ajan entistä enemmän. Materiaalituntemus sekä niiden haitoista tiedetään vähän ja lisäaineiden kuten biosidien käyttäminen on kiellettävä. Suomen tulisi näyttää maailmalle esimerkkiä ja kieltää haitallisten biosidipohjaisten puhdistusaineiden käyttö ensimmäiseksi valtiollissa ja kunnallisissa kohteissa. Tällä suojellaan paremmin ainutlaatuista luontoa ja sen käyttäjiä. Vaikutukset luontoon ja ihmisiin tulevat näkymään tulevaisuudessa vakavien sairastumisien vähentymisenä sekä resistiivisten bakteerien syntyminen pystytään estämään tai vähentämään riskiä niiden syntymiseen ja mahdollisten epidemioiden syntyyn. Kaikki nämä vaikuttavat myös työllistävästi, ei vain sairauksien hoitoon tai kuntien kasvavaan velanottoon. Erilaisia mittaus- ja toimintatapoja pitää pystyä käyttämään ja ottamaan käyttöön, mm. uusia teknologioita varten on oltava varauksia. Terveet Tilat 2028 hanke ei tarjonnut riittäviä vastauksia asioihin, tämä pätee myös vuokranantajien ja muihin kiinteistöjen omistajiin. Myös heidän on osallistuttava hankkeisiin ja tukea käyttöönotoilla uusia teknologioita. Koska kysymyksessä on globaali ongelma, voisi Suomi olla tässä myös edelläkävijä. Suomessa vaikuttavuus on 800.000 ihmistä. Maailma tarvitsee esikuvia ja tätä kautta saadaan opiskelijat. Valtiolta ja yrityksiltä tarvitaan rahaa yliopistollisiin tutkimuksiin, jotta koulutusta voidaan edistää ja saada niitä tarvittavia kliinisiä tutkimuksia tehtyä. Kannabiksen vapauttaminen Maailmalla kerrotaan koko ajan uutisissa, kuinka lääkekannabista laillistetaan, mm. sairauksien hoidossa. Onhan se Suomessakin laillistettu, mutta lääkäreitä pelotellaan lääkärioikeuksien peruuttamisella, jos kirjoittavat sairaudenhoitoon reseptin. Tämä on kummallista, sillä 3 kk koejaksolla nähtäisiin olisiko tulokset hoidosta positiivisia. Kaikille siitä ei voi olla apua, mutta sitä kannattaa lähteä kokeilemaan. Samoin Suomessa on hyvät valmiudet lähteä sitä kasvattamaan. Osaamista löytyy sekä myös hankkeita, joita monet odottavat, kunhan valtio saa lainsäädännön ja ohjeet kuntoon yksiselitteisesti. Opiadit eivät voi olla yhtään parempia ja aiheuttavat paljon myös haittaa sekä laukaisevat myös muita sairauksia. Lääkekannabiksen kasvattaminen olisi Suomessa kannattavaa toimintaa, josta syntyisi myös työpaikkoja sekä verotuloja valtiolle.

Unelmani on turhan byrokratian purkaminen ja palveluiden yhtenäistäminen. Oli kyse sitten terveydenhuollosta tai olosuhde ongelmista, riittävän varhaiset tukitoimet säästävät rahaa ja ihmisiä, kun asioihin tartutaan heti sillä vakavuudella, joita tilanne vaatii, jokainen ihminen on tulevaisuudessa tärkeä.

Vaikuta, älä vastusta! Käytä ääntäsi kauttani useammin kuin kerran neljässä vuodessa.

Ajattelen asioita usein hyvinkin tulevaisuuden näkökulmasta ja kestävän talouden mukaisesti. Byrokratiaa pitää pystyä purkamaan, jotta yhteiskunta sopeutuu nopeasti muuttuvaan maailmaan mahdollisimman nopeasti. Olosuhdeongelmista kärsiviä on tuhansittain, sisäilmatyöryhmiä Suomessa satoja, pääorganisaatioiden takana kymmeniä, ellei satoja. Tämä järjestelmä pitää yhdenmukaistaa ja karsia ylimääräiset pois. Liian monta kokkia ei saa hyvää keittoa tehtyä, teknologia-alusta myös sinne päätöksenteon pohjaksi. Lääkekannabis kokeilu paljon laajemmalle sektorille ja virallinen tutkimusryhmä, johon osallistuvat THL, Valvira ja Fimea, yliopistot ja tutkimuslaitokset, lääkärit ja potilaat, avoin keskustelu toimintojen seuraamisesta ja tuloksista. Päättäjien sekä kansalaisten on nyt herättävä ja muututtava. Yksi tärkein asia on, että otetaan käsittelyyn kansalaisaloitteet, eikä syrjäytetä niitä. Se on kansalaisten aliarvioimista. Demokratia on jotain, mihin kasvetaan pitkän ajan kuluessa. Ihmiset osaavat lukea, ja uskon että ihmiset osaavat päättää myös itse asioistaan ja päättää niistä. Kansalaisille on annettava mahdollisuus äänestää ja Liike Nyt kansanedustajaehdokkaat antavat mahdollisuuden siihen ensimmäistä kertaa historiassa.

Olen toiminut sydänsairaiden ja CRPS kipuoireyhtymän vertaistukiryhmässä. Olen myös auttanut valolla tehtävillä hoidoilla ihmisiä ja oppinut siinä ymmärtämään, että me olemme jokainen yksilö ja jokainen tarvitsee oman aikansa. En ole toiminut missään poliittisessa toiminnassa, vaan yritystoiminnassa innovaattorina. Viimeisen 12 vuoden aikana olen tuonut markkinoille energiatehokkaitaratkaisuja ja moni suomalainen kulkee suunnittelemieni valojen alla.

Teemat

Kansalaisaloitteet 30 %
Olosuhdeongelmat ja kemikaalivapaa maailma 35 %
Lääkekannabiksen vapauttaminen ja kaupallistaminen sekä kliininen tutkimus Suomessa 35 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.