fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
467

Ehdokas: Mikko Björklund

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen Mikko Björklund, 40-vuotias, espoolainen perheenisä, jolla hanskat pysyvät kädessä eikä sormi mene suuhun vaikka haasteet kasvavat.

Maailma muuttuu mutta muuttuuko poliittinen päätöksenteko sen mukana? Tällä hetkellä poliittinen valta keskittyy pienelle eliitille puolueiden johdossa. Mielestäni kansalaisia tulee kuunnelle myös vaalien välisinä aikoina ja mahdollistaa reaaliaikaisen vaikuttamisen päätöksentekoon. Liike Nyt antaa tähän uudenlaisen vaihtoehdon, mahdollistaen tavallisten ihmisten osallistumisen tärkeisiin poliittisiin kysymyksiin. Mielestäni olisi myös tärkeää, että demokratia säilyisi elinvoimaisena eikä päättäjien välisiä kuppikuntia syntyisi. Tämän hetkistä lainsäädäntöä kansanedustajien ulkopuolisten toimien suhteen tulisi rajata selkeämmin, esimerkiksi niin, että eduskunnassa istuvat kansanedustajat eivät saisi olla mukana kunnallispolitiikassa. Näin valta jakaantuisi useammalle ihmiselle, joilla olisi aikaa ja resursseja keskittyä tärkeään työhönsä. Lasten ja nuorten koulutukseen pitää satsata lisää resursseja. Opetuksen tulee olla lapsia ja nuoria tukevaa eikä keskittyä vain opetuksen tehostamiseen. Olen ohjannut kymmeniä ammattikouluopiskelijoita ja huomannut kuinka muutokset koulutuksessa vaikuttavat opiskelijoihin. On edesvastuutonta jättää elämän suuntaa vielä etsivät nuoret ilman ohjausta. Tämän hetkinen trendi etäopetuksen lisäämisestä altistaa nuoria syrjäytymiseen. Tämä suunta pitää muuttaa.

Byrokratia ja työttömyyden leima vaikeuttavat liian monen arkea. Perustulo helpottaisi esimerkiksi yrittäjyyttä, osa-aikaistyöskentelyä ja opiskelua. Koen, että tämä parantaisi monen ihmisen elämänlaatua ja mahdollistaisi työllistymistä ja tuntemaan itsensä olemaan osa yhteiskuntaa.

Vaihtoehto vanhalle.

Mielestäni kansalaisaloitteet ovat erinomainen keino tuoda tärkeitä asioita eduskunnan käsittelyyn. Useasti aloitteet kuitenkin hautautuvat lakiteknisten ongelmien takia ja jäävät käsittelemättä. Tällöin hyvä ajatus joka on kerännyt 50.000 ihmisen tuen taakseen saattaa jäädä käsittelemättä. Kansalaisaloitteiden valmisteluprosessia pitäisi tukea jotta niiden sisältö olisi lakiteknisesti oikein, eikä esimerkiksi ristiriidassa perustuslain kanssa. Jos minut valitaan eduskuntaan lupaan viedä kansalaisaloitteita tehokkaammin eteenpäin ja luoda koneiston joka pystyisi paremmin tukemaan niiden valmistelua.

Harrastan vapaa-aikanani kunnianhimoisesti useita eri lajeja. Minulta löytyy A-nuorten SM-kultamitalli amerikkalaisesta jalkapallosta ja olen edustanut Suomen maajoukkuetta niin roller derbyssä kuin strategisessa lautapelissä, blood bowlissa.

Teemat

PK-yritysten toimintamahdollisuuksia on parannettava 40 %
Lasten ja nuorten koulutukseen pitää saada lisä resursseja, lisäksi koulutuksen tulee olla oppilasta tukevaa ja ohjaavaa. Nuoria ei ole varaa jättää yksin 30 %
Turhaa byrokratiaa tulee välttää niin politiikassa kuin työpaikoilla, asiat pitää saada hoidettua selkeästi ja tehokkaasti 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.