fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
120

Ehdokas: Milla Hietala

Olen 18-vuotias lähihoitajan kaksoistutkintoa suorittava, tavallinen työssäkäyvä opiskelija.

Haluan, että valta muutamalta päättäjältä tulisi kansalle, jota päätökset koskevat. Suomen väestöstä vain minimaalinen osa, eli 6% kuuluu puolueisiin, jotka asioista päättävät. Loput 94% eivät kuulu puolueisiin, joten suurempi valta päättää asioista kuuluisi valtaväestölle, eli puolueettomille. Lapsiperheet ja opiskelijat ovat Suomen tulevaisuus, heiltä ei saa pienentää toimeentuloa. Suomi on velkaantunut ja velan kasvaminen tulee ehkäistä. Väestö ikääntyy, joten veronmaksajia tarvitaan lisää, syntyvyys nousuun ja työttömyys laskuun. Ilmastonmuutos on totta, eikä ole uusi asia. Suomen pitäisi asteittain siirtyä ekologisempaan tulevaisuuteen, radikaalit, harkitsemattomat ratkaisut eivät ole pitkäkestoisia. Paperittomien seilailua Suomessa tulisi vähentää.

Vaikuttaisin ihmisten arkeen kunnollisilla sosiaali- ja terveyspalveluilla. Ehkäisevä päihde- ja mielenterveystyö on tärkeää, koska nämä ongelmat vetävät ihmisiä työkyvyttömiksi. Mielenterveys- tai päihdeongelmia potevalla tulisi olla matalampi kynnys päästä hoitoon. Kun ihmiset voivat hyvin, syntyvyys voi kasvaa ja työttömyys laskea. Nuorten syrjäytyminen tulisi estää kaikin keinoin, sillä nuoret ovat Suomen tulevaisuus. Valtion velan vähentämiseksi tukia voidaan leikata niiltä, jotka eivät niitä tarvitse.

Laitetaan kansa päättämään, toteutetaan todellinen demokratia.

Eräinä ratkaisuina ongelmiin olisi kansalaisten aktivointi, lapsilisän tulokohtaistaminen ja kansanedustajien sopeutumisrahan poistaminen. Yhdyskuntapalvelua rikoksista tulisi lisätä ja luovutussopimuksia tehdä useampien maiden kanssa. Keroputaan mallin tuominen joka puolelle Suomea päihde- ja mielenterveysongelmien vähentämiseksi. Liikenteen ekologisuuden parantamiseksi suuriin kaupunkeihin, kuten pääkaupunkiseudulle tiemaksut käyttöön henkilöautolla kulkemiseen.

Olen sosiaalinen. Tulen kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen. Olen ahkera työntekijä, aloitin työssä käymisen 14-vuotiaana. Minulla on rohkeutta tehdä asioita, eikä jäädä vatvomaan. On tullut hypättyä laskuvarjolla ensimmäisen kerran 15-vuotiaana, mutta sen on hieman jäänyt. Jalkapallo, sähly ja tanssi harrastuksina on vaihtunut jalkapallon tuomaroimiseen ja muuhun työntekoon ja opiskeluun.

Teemat

Koko kansan hyvinvointi 50 %
Nuorten aktivointi 25 %
Päätöksenteon muuttaminen 25 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.