fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
171

Ehdokas: Minna Gren

Olen kolmen pojan äiti. Perhe on tärkeä, sivistyksen sydän, joka perintönä antaa juuret ja siivet. Arvot ja arjen tasapainon merkitys on löytynyt. Työtä olen saanut tehdä kotien välittäjänä, toimitusjohtajana, koulutuspäällikkönä, rekrytoijana, myyntipäällikkönä, työvoimapoliittisena kouluttajana ja yrittäjänä. Olen utelias ja optimistinen ihmisiä ja elämää kohtaan ja perusteellinen ajatuksissani.

Yrittäjyyden tukeminen on tärkeää. Uskon, että yrittäjyyden kautta voimme luoda yhteiskunnallista hyvää. Työpaikkoja, hyvinvointia ja innovatiivisuutta. Erittäin tärkeää on mielestäni myös saada apua, mikäli yrittäjä ajautuukin konkurssin. Kannatan paikallista sopimista ja uuden alun mahdollisuutta. Nuorissa on tulevaisuus, enkä usko että meillä on varaa ”menettää” enää yhtään tulevaisuuden ja Suomen rakentajia. On löydettävä keinoja, joilla ehkäisemme nuorten syrjäytymisen, esim. kouluttautumisen tukeminen ja mahdollisten hoitosuhteiden helpottaminen. Luonto ei ole paikka, jota kulutetaan ja jolle esitetään vaatimuksia. Se on elävä ja sen kanssa on pystyttävä olemaan kestävässä vuorovaikutuksessa. Se on meidän rikkautta ja parhaimillaan paikka mistä saa iloa ja energiaa ja josta voi olla ylpeä. On häpeä, että myymme maitamme pois ja ”raiskattavaksi”. On myös häpeä, että välkehtivät vetemme voidaan hukuttaa roskaan. Meidän on kannettava vastuumme ja tehtävä konkreettisia tekoja Itämeren suhteen. ” Moni haluaa jättää maailmaan jälkensä, mutta annas olla kun pitäisi siivota”.

Haluan olla mukana mahdollistamassa uuden vaikuttamisen tapaa. Nykyinen järjestelmä ei tue yksilön äänen kuulluksi tulemista. Se on vanhanaikainen, raskas ja byrokratinen järjestelmä, jossa päätökset tehdään muutamien, ehkä jo tavallisen ihmisen arjesta erkaantuneiden, valtaapitävien toimesta. Meissä kaikissa ihmisissä on merkityksen ja arvon kaipuu ja sen tilan täytyisi täyttyä kunnioituksella. Liian moni menettää ihmisarvoisen elämän, jos jokin asia ei menekkään yhteiskunnan raiteiden mukaisesti. Jokaisella meistä on varmasti hetkiä ja aikoja, kun syystä tai toisesta elämämme menee raiteiltaan ja tarvitsemme apua. Jotta voisimme jatkossakin puhua asuvamme hyvinvointivaltiossa, pitäisi valtiovallan toimenpiteiden taata sosiaalinen turvallisuus ja hyvinvointi kaikille kansalaisille. Puhuttiimpa sitten terveydellisistä ongelmista, sosiaalisista ongelmista tai muusta syrjäytymisestä, tulisi avun saannin kynnystä madaltaa ja helpottaa. Ennaltaehkäisevät tukitoimet ja auttavien palveluiden saannin helpottaminen on ensiarvoisen tärkeää. Yrittäjyyden tukeminen arjen haasteissa on maamme kehityksen kannalta tärkeää. Niiden kautta luodaan työpaikkoja ja viedään Suomea maailmankartalle, sekä tarjotaan palveluita. On huomioitava, että yrittäjyys on edellleen kasvava suuntaus, joka tarkoittaa, että useat nuoretkin tulevat rakentamaan elämäänsä yrittäjyyden pohjalta.

Elämä on lahja. On oikeus saada käyttää se arvokkaasti.

Poliittinen päätöksenteko on muutettava paremmin toimivaksi, ymmärrettäväksi ja osallistavaksi. Turha byrokratia on karsittava. Inhimillinen ja elämäntilannetta palveleva palvelupolku on tehtävä. Tärkeää on ymmärtää yrittäjiä ja kehittää ja tarjota heille palveluita, jotka vastaavat heidän tarpeitaan. Tuettava heidän jaksamista ja onnistumista kuin myös mahdollista epäonnistumisesta selviämistä – sosiaaliturva ja helpompi uusi alku mahdollisen konkurssin jälkeen. Luonnon monimotoisuuden vaaliminen ja sen hyväätekevän vaikutuksen ymmärryksen lisääminen sekä kunnioituksella hyödyntäminen.

Minulla on palava halu ymmärtää ihmistä ja niitä tapoja ja viestintää mikä käyttäytymistämme ohjaa. Suhtaudun intohimoisesti ihmisiin, asiakaspalveluun ja luontoon. Minun ei ole koskaan tarvinnut ryhtyä sellaiseen työhön, johon en olisi voinut kokonaan antautua. Nautin puhua politiikasta kahvipöydän ääressä, eli minussa on osa, jonka politiikka voi ”edelleen” laukaista. Se on myös tapa vaikuttaa ja mahdollisesti saada aikaan muutosta. Hän, joka sanoo, että emme voi muuttaa maailmaa, tarkoittaa mielestäni vain sitä, että hän ei aio olla niitä, jotka muutosta tekevät. Olen työhistoriassa lähes tulkoon aina jalkauttanut uusia asioita ja muutosta kentälle ja koen, että haluan olla tekemässä nyt sitä samaa Liike Nytin kanssa. Luonto on paikka missä lataudun, mikään ei rentouta niin hyvin, kuin kunnon päivä- tai yöunet suomalaisessa metsässä Hammocissa, maittavien nuotioruokien jälkeen. Olen myös yhtenä kirjoittajana kirjassa #nostanainenpäivässä. Julkaisupäivä Kansainvälisenä Naistenpäivänä 8.3 Helsingin Musiikkitalolla. Tämän lisäksi tänä vuonna lanseerataan SoMe-digi julkaisualusta, jossa olen yhtenä perustajana ja kirjoittajana. Lisäksi olen kirjoittanut erilaisia artikkeleita lehtiin.

Teemat

Yrittäjyyden tukeminen 40 %
Nuorissa on tulevaisuus 30 %
Luonto 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.