fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
172

Ehdokas: Minna Heikkinen

Olen pienen pojan yh-äiti, joka elää kypsässä 48-vuoden iässä ruuhkavuosiaan. Olen kotoisin Etelä-Savosta ja paluumuutin takaisin Mikkeliin Ruotsista perustaessani pienen perheeni, johon nykyään kuuluu myös 2 koiraa ja moottoripyörä. Aiemmassa elämässäni tein töitä televisiotuotantojen parissa, nyt opiskelen sairaanhoitajaksi.

Olin kohtalaisen vanha tulemaan äidiksi ja tämä elämänmuutos antoi uutta perspektiiviä moniin asioihin, joita ei aiemmassa elämässä ollut läsnä. Täällä ruohonjuuritasolla huomaan asioita päivittäin, jotka eivät ole oikein eikä hyvin valtakunnassamme. Näitä asioita, joita jokainen tavallinen ihminen päivittelee kahvipöydässä tai uutislähetysten äärellä. Iso muutos lähtee mielestäni korjaamalla myös niitä pieniä asioita, jotka eivät aina saa sitä valtavaa mediahuomiota.

Haluaisin, että sosiaali- ja terveysalan, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen palkkauksen oikealle tasolle nostamisen tärkeys lopulta myönnettäisiin, syntyvyyden lisäämiseksi olisi aika luoda uutta perhepolitiikaa ja parantaa äitien asemaa, ikääntyvälle väestölle tarvittaisiin uusia keinoja hyvään vanhuuteen ja hoitoon. Luonnonsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjuntaan haluaisin mukaan nuoret ja asiantuntijat, sekä pidän tärkeänä saada eri tahot tunnustamaan riittävät, kaikkien eläinten oikeudet, niin että ne kirjataan lakiin ja niitä valvotaan riittävästi. Ja jotta saamme tulevaisuudessakin syödä puhdasta kotimaista ruokaa ja nauttia kauniista maastamme myös kasvukeskusten ulkopuolella, pitää kotimaiselle ruokatuotannolle ja maaseudun asuttamiselle antaa lisää mahdollisuuksia.

Maailma muuttuu ja olemme yhdessä tässä veneessä, maapallon voi pelastaa vain yhteistyö.

Laadukas hoito sekä sosiaali- että terveyspuolella edellyttää, että ihmisten peruspalveluilla ei voida tehdä kauppaa, eikä tavoitella voittoja ja säästöjä. Ikääntyvän väestön terveyttä, jaksamista ja asumista voidaan kehittää luomalla uusia yhteisöllisiä asumismuotoja ja esimerkiksi vanhusten perhehoitoa. Kasvava ikääntyvä väestö heittää meille haasteen, jossa pitää alkaa etsiä ratkaisuja laatikon ulkopuolelta. Opettajat pitäisi saada takaisin kouluihin itsenäisen opiskelun lisäämisen sijaan. Lapsemme ovat meille tärkeintä mitä on ja he viettävät ison osan ajastaan päiväkodeissa ja kouluissa. Varhaiskasvatuksen työntekijöiden ja koulujen opettajien käsissä lepää tämän maan tulevaisuus. Jos haluamme, että oikeat ihmiset pysyvät näillä aloilla, jotka muodostavat Suomen selkärangan, pitää myös palkan olla riittävä. Kutsumuksella ei makseta asuntolainaa. Kukaan ei halua luopua saavutetuista eduistaan, mutta nyt alkaa olla pakko miettiä kenelle maksetaan liikaa ja kuka ei saa edes riittävästi työn vaativuuteen ja vastuuseen nähden. Syntyvyyteen voi vaikuttaa oikeilla toimilla. Lapsen tekemisestä ei pitäisi rangaista taloudellisesti, varsinkaan naisia. Perhepolitiikka tuodaan 2000-luvulle. Kustannukset jaetaan,hoitovapaan ei pitäisi pienentää eläkettä! Perhepositiivisuutta lisätään eli ei painosteta nuoria naisia yhtä aikaa töihin ja perustamaan perhettä. Annetaan lapsen saamiselle ja hoitamiselle rauha ja lapsilisät syyniin - maksetaan niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat! Vastuuta ilmastonmuutoksesta olisi sysättävä enemmän yrityksille, jotka toimillaan luonnonvaroja eniten kuluttavat. Päätöksiä ja tekoja johtamaan pitäisi ottaa asiantuntijoita ja tutkijoita, jotka ovat varoitelleet ilmastonmuutoksesta jo pitkän aikaa. Ja ennenkaikkea, kuunnella ja palkata nuoria hommaan! Tässä on kyse heidän tulevaisuudestaan.

Meillä asustelee pieni kulkukoira Lemmy Kaliforniasta, en voinut jättää häntä kerran kohdattuani. Jos adoptiolla voisi pelastaa maailman kärsiviä lapsia, meillä asuisi varmaan jo aikamoinen lapsilauma, koiralauman kanssa. Olen miettinyt monesti miten saisi kaikki ne joilla on aivan liikaa, auttamaan niitä joilla ei ole mitään. Sillä muutettaisiin maailmaa.

Teemat

Sosiaali-terveysalan palkkaus 40 %
Syntyvyys- perhepolitiikka 30 %
Varhaiskasvatus- ja koulutus 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.