fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
270

Ehdokas: Mirita Saxberg

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen Mirita Saxberg, 36-vuotias akateeminen uusioperheen äiti opettajataustalla. Päivätyönä politiikka, iltaisin juontajayrittäjä.

Tiedän mitä arjen haasteet ovat ja miten niihin voi eduskunnassa vaikuttaa. Nyt liian harvojen ääni kuuluu politiikassa. Eriarvoistuminen aiheuttaa kärsimystä ja heikentää demokratiaa. Haluan Suomen, jossa jokaisella on mahdollisuus hyvään elämään taustasta riippumatta. Hyvä olo lähtee terveydestä, luonnosta ja läheisistä ihmisistä. Silti on väärin, että joka kymmenes lapsiperhe, joka neljäs yksinyrittäjä ja joka kolmas eläkeläinen on köyhä. Työstä on palkittava paremmin. Tukien tulorajat eivät saa estää ahkeruutta. Valtion tärkein tehtävä on pitää yllä koulutusta, terveyttä ja turvallisuutta. Annetaan yritysten luoda työtä ja hyvinvointia. Yrittämisestä on tehtävä kannattavampaa yrittäjälle itselleen. Kasvatetaan lapset rakkaudella ja koulutetaan nuoret kunnolla. Kukaan ei saa syrjäytyä siksi, että kouluun ei pääse tai siihen ei ole varaa. Tehdään pienten lasten kotihoidosta aito vaihtoehto myös työssäkäyville. Isompien lasten päivähoidon pitää löytyä läheltä. Työelämän täytyy joustaa erilaisten perheiden tarpeiden mukaisesti. Kahdessa kodissa asuvat lapset ja yhden aikuisen perheet on huomioitava päätöksissä entistä paremmin.

Työ ja yrittäjyys: lasketaan ansiotuloveroa ja alennetaan keskituloisten lapsiin kohdistuvia maksuja. Palkitaan työntantajia etä- ja osa-aikatyön mahdollisuuksien parantamisesta. Jokaiselle vapaus ansaita verottomasti 500-800 euroa/kk ilman vaikutusta tukiin tai eläkkeeseen. Järkeistetään yrittäjän eläkevakuutus- ja sosiaaliturvajärjestelmä. Poistetaan yleissitovat työehtosopimukset ja mahdollistetaan sopiminen työpaikoilla. Tukea maahanmuuttajien työllistämiseen. Laajat yrityspoliittiset uudistukset vaativat uutta asiantuntevaa ministeriötä. Opetus ja koulutus: lisätään korkeakoulupaikkojen määrää ja annetaan yksityisille yliopistoille lupa myöntää tutkintoja. Maksuton toinen aste oppivelvollisuuden pidentämisen kautta. Nostetaan tukien tulorajoja. Tiiviimpi tutkimus- ja kehitysyhteistyö yritysten kanssa helpottaa työllistymistä sekä houkuttelee sijoituksia ja innovaatioita. Korjataan pieleen mennyt amis-uudistus.

On aika tehdä asiat uudella tavalla. Opettajan arvoilla ja yrittäjän asenteella.

Lapset ja kasvatus: tehdään pienten lasten kotihoidontuesta ansiosidonnainen. Annetaan vanhemmille vapaus päättää miten perhevapaat jaetaan. Lisätään päivähoitopaikkojen ja hoitajien määrää. Kehitetään opettajien ja kasvattajien palkkoja, sekä työhyvinvointia. Maksuton osa-aikainen varhaiskasvatus kaikille 3-5 -vuotiaille. Väkivaltaa ja koulukiusaamista on ehkäistävä tehokkaammin. Korotetaan ympäristölle ja terveydelle haitallisten hyödykkeiden veroja. Karsitaan yritystukia mm. risteilymatkustuksesta ja ohjataan niitä startupeihin ja pieniin yrityksiin, joissa on kasvupotentiaalia. Laillistetaan nuuska ja muut terveyshaitoiltaan tupakkaan tai alkoholiin rinnastettavat päihteet, joiden verotuloilla katettaisi syrjäytymisen, sairauksien ja mielenterveysongelmien hoitoa. Pannaan poliittisten ja ammatillisten yhdistysten toiminta veronalaiseksi. Voit lukea lisää blogeistani: http://miritasaxberg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ ja https://blogit.iltalehti.fi/mirita-saxberg/

Teen vapaaehtoistyötä lasten ja yrittäjien puolesta, ja koulukiusaamista vastaan. Olen ollut yrittäjä tapahtuma-alalla vuodesta 2006 ja työllistänyt lähes 100 freelancer-työntekijää. Olen teinistä asti tehnyt töitä opiskelun ohella. Elämässäni on silti ollut köyhiä jaksoja, jolloin rahat eivät ole riittäneet. Olen vaihtanut äidinkieleni ruotsiksi, sillä haluan tukea lapseni kaksikielistä kasvatusta. Olen ollut kansanedustaja Hjallis Harkimon ainoa avustaja pian neljän vuoden ajan. Kirjoitan kirjaa vaikuttamisesta, vallasta ja paremmasta demokratiasta. Olen sitoutumaton, sillä puolueiden sisäinen valtapeli rajoittaa järkeviä päätöksiä. Pidän laskettelusta ja haluan olla intohimoinen juoksija, mutta ehdin lenkille liian harvoin, sillä olen vielä intohimoisempi leijonaäiti. Vietän kaiken vapaa-aikani tuoreen uusioperheeni kanssa.

Teemat

Lapset ja kasvatus 30 %
Opetus ja koulutus 35 %
Työ ja yrittäjyys 35 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.