fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
270

Ehdokas: Mirita Saxberg

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen Mirita Saxberg, 36-vuotias akateeminen äiti opettajataustalla. Päivätyönä politiikka, iltaisin osa-aikainen juontajayrittäjä.

Jokaisella on oltava mahdollisuus hyvään elämään taustasta riippumatta. Eriarvoistuminen on epäinhimillinen ongelma, joka heikentää demokratiaa. Jokaisella on oltava vapaus osallistua ja velvollisuus ottaa vastuuta. Mitä useampi syrjäytyy, sitä harvempien harteilla hyvinvointi lepää, ja sitä harvempien ääni kuuluu päätöksenteossa. Tulevaisuutta ei rakenneta pienen eliitin päätöksillä, vaan kollektiivisella viisaudella ja ahkeruudella. Elinikäisen koulutuksen tukeminen on valtion tärkein tehtävä terveyden ylläpidon ohella. Kasvatetaan lapset rakkaudella, koulutetaan nuoret kunnolla ja arvostetaan työtä ja yrittäjyyttä. Unelmien tavoitteleminen on arvokkaampaa kuin niiden hautaaminen. Tämän täytyy näkyä työllisyyspolitiikassa nykyistä paremmin.

Hyvä olo lähtee terveydestä, luonnosta ja läheisistä ihmisistä. Eriarvoisuudesta johtuvien ongelmien kasautumista voidaan ennaltaehkäistä mm. vastuullisemmalla ja nykyhaasteisiin vastaavalla huume- ja päihdepolitiikalla, sekä parantamalla ammatillisen koulutuksen laatua. Yrittäjät luovat työtä ja hyvinvointia kaikille. Pienten ja mikrokokoisten yritysten verotusta on helpotettava, eläkejärjestelmää uudistettava ja pakollisia vakuutusmaksuja alennettava. Yleissitovuus täytyy purkaa, jotta työllistäminen helpottuu. Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyö vahvistaa tutkimusta ja kehitystä ja tukee työn saantia. Henkinen hyvinvointi alkaa varhaisesta lapsuudesta. Pienten lasten kotihoidon on oltava todellinen vaihtoehto myös koulutetuille ja työssä käyville vanhemmille. On myös tärkeää kehittää opettajien ja varhaiskasvattajien työyhteisöjä ja palkkatasoja. Työelämän täytyy joustaa erilaisten perheiden tarpeiden mukaisesti. Kahden kodin lapset ja eronneet vanhemmat on huomioitava päätöksenteossa entistä vahvemmin. Eronneiden isien oikeuksien parantaminen on lasten etu. Laadukkaan elämisen on oltava mahdollista myös muille yhden aikuisen talouksille: eläkeläisille ja sinkuille. Keskituloiset tarvitsevat kevyemmän progression ansiotuloihin, sekä alennuksen lapsiin kohdistuviin maksuihin. Jokaisella on oltava riittävästi rahaa elämiseen hoitovapaiden, työttömyysjaksojen, eläkkeen ja opintojen aikana ilman, että matalat tulorajat tai korkea verotus rajoittavat työn tekemistä.

Parempaa elämää opettajan arvoilla, yrittäjän asenteella.

Haittaverotusta voisi lisätä ja tuloverotusta laskea. Työn tekemisen on oltava kannattavampaa. Laillinen nuuskan myynti lisäisi verotuloja. Ei ole oikein, että valtio maksaa mittavia yritystukia mm. laivayhtiöille. Ammattiyhdistysten toiminnan verollepanolla rahoitettaisi monen yrityksen kasvu, tuettaisi koulutusta, tai katettaisi syrjäytymisen ja päihteiden väärinkäytön aiheuttamien mielenterveysongelmien hoitoa. Opiskelupaikkojen määrää on reilusti lisättävä korkea-asteella. Pienten lasten kotihoitoa täytyy tukea entistä paremmin ansiosidonnaisella korvauksella. Jokaisen suomalaisen pitäisi voida tienata 500-800 euroa ilman verokorttia tai etuuksien menetyksiä. Tämä olisi tärkeää etenkin opiskelijoille, eläkeläisille ja freelancer-työntekijöille. Laajat yrityspoliittiset uudistukset edellyttävät uutta asiantuntevaa ministeriötä. Voit lukea lisää blogeistani: http://miritasaxberg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ https://blogit.iltalehti.fi/mirita-saxberg/

Olen aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä ja hallitusammattilainen lasten, nuorten ja yrittäjien asialla. Olen ollut yrittäjä tapahtuma-alalla vuodesta 2006 ja työllistänyt noin 90 freelancer-työntekijää. Aikuiselämässäni on ollut köyhiä jaksoja, jolloin minulla on ollut varaa ostaa ruokaa vain lapselleni. Olen vaihtanut äidinkieleni ruotsiksi, sillä haluan tukea lapseni kaksikielistä kasvatusta. Olen ollut kansanedustaja Hjallis Harkimon ainoa avustaja pian neljän vuoden ajan. Kirjoitan kirjaa vaikuttamisesta, poliittisesta vallankäytöstä ja paremmasta demokratiasta. Äänestäjien on hyvä saada tutkittua tietoa päätöksenteosta, jotta kansanedustajien työtä voitaisi arvioida. Pidän laskettelusta ja haluan olla intohimoinen juoksija, mutta ehdin lenkille liian harvoin, sillä olen vielä intohimoisempi leijonaäiti. Vietän kaiken vapaa-aikani tuoreen uusioperheeni kanssa.

Teemat

Lapset ja kasvatus 30 %
Opetus ja koulutus 35 %
Työ ja yrittäjyys 35 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.