fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
481

Ehdokas: Nina Nummela

Olen Nina Nummela, 47-vuotias kauppatieteiden maisteri, yrittäjä ja sijoitusalan asiantuntija Vantaalta. Juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla, Kuortaneella, josta olen saanut hyvät eväät elämälle ja roppakaupalla maalaisjärkeä. Pääkaupunkiseudulle muutin vuonna -91.

Yrittäjyys on lähellä sydäntäni. Yrittäjänä tiedän mitkä paineet ja stressi yrittämiseen liittyy. Pelko epäonnistumisesta ja tyhjän päälle jäämisestä sekä vastuu työntekijöistä ovat läsnä jokapäiväisessä toiminnassa. Pk-yritykset luovat työpaikkoja ja hyvinvointia lukuisille suomalaisille. Kannatan pk-yritysten pakollisten vakuutus- ja eläkemaksujen alentamista. Tällä hetkellä ero yrityksen maksamien palkkakustannusten ja työntekijän käteen jäävän osuuden välillä on liian suuri. Kannan huolta myös nuorten hyvinvoinnista. Nuorissa on tämän maan tulevaisuus ja nuorten syrjäytyminen on suuri ongelma, jota on pyrittävä estämään kaikin tavoin mm. harrastustoimintaa tukemalla. En kuitenkaan halua luvata kuuta taivaalta millekään yksittäiselle ryhmälle, mutta lupaan tukea kaikin tavoin työllisyyttä ja Suomen talouskasvua edistäviä toimenpiteitä. Näillä luodaan hyvinvointia kaikille ryhmille. Olen määrätietoinen ja ahkera ja tiedän, että taustani ja osaamiseni ansiosta sovin tähän tehtävään erinomaisesti.

Suomen politiikka ja politiikan päätöksenteko tarvitsevat nyt muutosta. Päätöksentekoa tulee ohjata parhaat mahdolliset asiantuntijalausunnot ja kansalaisten mielipiteet, eikä pelkkä puoluepolitiikka, jolla kalastellaan vain ääniä ja mietitään puolueen kannatuslukuja. Valtion ja kuntien turhaa byrokratiaa tulisi purkaa, samalla kevennettäisiin näiden raskasta kulurakennetta. Vastustan ehdottomasti verotuksen kiristämistä sekä henkilö- että yritysveron osalta. Veroja kiristämällä emme lisää Suomen talouskasvua, emmekä hyvinvointia.

Suomen talous ja hyvinvointi kasvuun.

Suomen ammattiyhdistysjärjestelmä on luotu aikana, jolloin maailma oli täysin erilainen kuin nykyään. Ay-liike ei nykymuodossaan ole enää tarkoituksenmukainen. Kannatankin yleissitovuuden purkamista sekä ay-liikkeen verovapauden asteittaista poistamista. Oikeudenmukaisuus ja perinteiset arvot ohjaavat minua elämässä. Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, mutta maahanmuuttajien, aivan samoin kuin kantaväestönkin, tulee elää tämän maan lakien, normien ja sääntöjen mukaisesti. Maailmanlaajuisesti suurin huolenaiheeni on liiallinen väestönkasvu. Maapallomme ei kestä nykyistä väestökuormitusta, joka johtaa ilmaston lämpenemiseen ja kasvattaa maailman jäteongelmaa, erityisesti valtamerien muovijätepyörteitä. Näitä ongelmia ei valitettavasti ratkaista Suomen tasolla, vaan ne vaativat laajoja kansainvälisiä sopimuksia, joita Suomen tulee aktiivisesti ajaa.

Maalaistalon tyttärenä perhe ja suku ovat minulle tärkeitä. Kotitila Kuortaneella on maailman paras paikka rentoutua. Siellä kokoonnumme perheen ja suvun kanssa viettämään lomia ja juhlapyhiä. Olen intohimoinen juoksun harrastaja. Olen juossut kolme maratonia ja lukuisia puolimaratoneja ympäri maailmaa. Juoksun lisäksi vapaa-aikaani kuuluu valkoinen länsiylämaanterrieri, Leevi.

Teemat

Talous ja yrittäjyys 50 %
Ilmastonmuutoksen torjuminen 25 %
Nuorten hyvinvointi 25 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.