fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
181

Ehdokas: Nissi Ville

Olen Ville Nissi, 31-vuotias neljän lapsen isä, spontaani, erittäin päättäväinen ja aikaansaava metsien mies.

Minulle tärkeää on kotimaisuus ja Suomen riippumattomuus joka osa-alueella. Tämän hetken päästökeskusteluja seuraten meidän tulee muistaa, ennen kuin sitoudumme minkäänlaisen nykyisten suomalaisten energianlähteiden keräämisen alasajoon, että meillä tulee olla sille kotimainen vaihtoehto. Mikään ulkomailta tuotu hiilen muoto ei ole vaihtoehto. Turvaisimme myös tällä tavoin tulevaisuudessa suuren määrän työpaikkoja ja Suomelle tärkeän osan riippumattomuudesta. Samoin Suomen ruoantuotanto ja maataloustoiminta on tärkeää ylläpitää, koska se tuo Suomelle riippumattomuutta. Unohtamatta suomalaisen tuotannon puhdasta ja eettistä toimintaa verrattaessa muihin Euroopan maihin. Emme voi myöskään unohtaa luonnonvaroja ja -rikkauksiamme ja sitä kuinka tärkeää on, että Suomi ja suomalaiset itse niitä hyödyntäisivät.

Meidän tulee todellakin parantaa mm. pienyritysten asemaa yhteiskunnassamme. Myös lapsiperheiden asemaa tulee parantaa taloudellisesti, esimerkiksi muuttamalla tukijärjestelmää, jotta toisen vanhemmista on taloudellisesti mahdollista olla pienten lasten kanssa kotona. Usein mielessäni on tavallisen duunarin asema ja arvostuksen puute. Sitä tulee parantaa. Ihmestystä aiheuttaa kuinka nykypäättäjien todellisuudentaju tavallisesta arjesta on kadonnut. Hyvänä esimerkikkinä EU:n komission ymmärrys siitä, että Suomessa asuu vähälukuinen kansa ja maamme on kylmä, joten taloudet on pidettävä käytännössä 9 kk vuodesta lämmityksen puolella. Jos ymmärtävät, jättävät sen tahalleen huomioimatta mm. päästöpolitiikassa, vaikka pohjoispuolinen otsonikerros on jo alkanut eheytyä.

Tyhmä saa olla, vaan ei pöljä.

Toivottavasti voin lopettaa ennen niin hyvän koulujärjestelmämme alasajon, jotta lapsistamme ei tulisi vain osa liukuhihnatuotantoa. Haluan edistää nimenomaan tavallisten ihmisten hyvinvointia, uudistamalla mm. verotusta koskevia lakeja. Tähän liittyy haluamani päästöpolitiikan suunnanmuutos. Yksittäisen ihmisen ei tarvitse kaikkea vastuuta kantaa hiilijalanjäljen pienentämisestä, suurempi vastuu kuuluu monikansallisille yrityksille sekä laivaliikenteelle. Nostaisin heti esille harmaan talouden ja veronkierron kitkemisen pois, eritoten isoilta tekijöiltä, koska näiden toimien ansioista veronmaksu jakautuisi isommalle ryhmälle. Näiden radikaalisti lisääntyneiden verojentulojen ansiosta voisimme laskea sekä pää- että ansiotulojen verokantoja, ja sitä kautta kevennettäisiin ihmisten elämää taloudellisesti. Myös kaivoslakiin pitäisi saada muutos, tärkeimpänä asiana pitäisin sitä, jotta saataisiin tietty prosenttiosuus valtiolle ja kansalle maaperämme luonnonrikkauksista saadusta tulosta, joka myös nostaisi valtion verotuloja, jotta pääsisimme matalampiin verokantoihin yleisesti.

Teemat

Päästöpolitiikka 35 %
Pohjois-Suomi 35 %
Verovarojen käytön priorisointi 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.