fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
487

Ehdokas: Nora Stenvall

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen 37-vuotias Liike Nytin neuvonantaja ja äiti, jonka intohimoja ovat luonto, urheilu (erityisesti hevosurheilu) sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Meidän on yhteiskuntana kannettava huolta siitä, että Suomi ja suomalaiset yritykset voivat menestyä, ja että pystymme tarjoamaan kaikille mahdollisimman yhdenvertaiset mahdollisuudet elää ja onnistua. Jotta me voimme menestyä, meidän on uudistettava päätöksentekoa sekä parannettava toiminnan läpinäkyvyyttä. Minulle sydäntä lähellä olevia aiheita on erityisesti ympäristöstä huolehtiminen, talous ja yrittäjät sekä perheitä ja asumista koskevat asiat.

Ympäristöön kohdistuvat uhat ja ilmastonmuutos ovat tällä hetkellä merkittävimpiä uhkia yhteiskunnalle. Päästöjen vähentäminen 80 % vuoteen 2050 mennessä on kova tavoite, jonka eteen on tehtävä töitä. Meillä kansalaisilla on muiden tahojen ohella iso rooli siinä, että ilmastonmuutosta saadaan hillittyä. Siitä tulee valistaa ihan jokaista henkilöä. Omat valinnat kulutuksen, liikkumisen ja asumisen osalta tulee miettiä tarkoin. Se on meidän jokaisen vastuu ja velvollisuus. Vastuu ja velvollisuus on myös pitää huolta kaikista, jotka apua tarvitsevat. Työn ja perheen yhteensovittaminen sekä arjessa jaksaminen on kaikille meille tärkeää. Niihin meidän tulee jatkossa panostaa enemmän ja pitää huolta myös siitä, että erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret saavat tarvitsemansa avun ja kannustuksen. Omalta osaltani olen ollut vapaaehtoisena jo joitain vuosia vaikuttamassa siihen, että perheet jaksaisivat paremmin ja että apua olisi tarjolla lähellä. Tätä työtä aion jatkaa. Perheitä ja ihan meitä jokaista koskettaa myös jollain tavalla asuminen sekä siihen liittyvä päätöksenteko. Järkevillä päätöksillä ja rakentamisen laadulla pystytään vaikuttamaan siihen, että vältytään turhilta korjausveloilta, terveysongelmilta sekä ympäristöhaitoilta. Asumisen paremman strategisen hallinnan ja sen huomioimiseen päätöksenteossa tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Sillä on myös iso taloudellinen merkitys koko yhteiskuntaa koskien. Vakaa ja terve talous on paras pohja, jota voidaan yhteiskunnalle antaa. Lupaan, että teen töitä vakaan talouden eteen, sillä ilman sitä ei ole pohjaa muillekaan lupauksille.

Muutetaan yhdessä päätöksentekoa niin, että saadaan Suomesta paras paikka asua, elää ja yrittää.

Meidän on tehtävä kovasti töitä sen eteen, että päätöksentekoa saadaan uudistettua ja läpinäkyvyyttä lisättyä. Rakenteellisilla muutoksilla tulisi saada hallinnollisia kuluja alas. Jatkossa on myös huomioitava digitalisaation parempi hyödyntäminen monella eri sektorilla. Perhepolitiikan osalta lisää joustavuutta työn ja perheen yhteensovittamiseen sekä erityistä tukea tarvitsevien parempi huomioiminen. Ympäristön ja ilmastonmuutoksen osalta kansalaisille enemmän tietoa ja yritykset tiukemmin mukaan ilmastotalkoisiin.

Teemat

Perhe ja asuminen 50 %
Talous ja yrittäjyys 25 %
Ympäristö 25 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.