fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
486

Ehdokas: Pekka Rantanen

Olen Pekka, puoliso, neljän lapsen isä ja kuuden lapsenlapsen taata. Minulla on vuosikymmenten kokemus terveydenhuollossa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

Terveydenhuoltoa täytyy uudistaa. Palvelujen saaminen nopeasti ja riittävän läheltä on välttämätöntä. Oikein toteutettuna sote antaa tähän erinomaiset mahdollisuudet, mutta hallituksen ehdotukset eivät edistä tavoitteita eivätkä ole kustannustehokkaita. Uudistus voidaan toteuttaa ilman maakuntamallia. Väestön ikääntyminen pakottaa meidät pohtimaan uusia toimintatapoja iäkkäiden hyvinvoinnin parantamiseksi. On ensisijaisen tärkeää ennaltaehkäistä sairauksia ja ylläpitää toimintakykyä. Hyvinvointia ja kotona pärjäämistä tukemaan on kehitetty tutkitusti tehokkaita toimintatapoja, jotka pitää ottaa käyttöön.

Kaiken koulutuksen tulee avata, ei rajata tulevaisuuden mahdollisuuksia. Yksi maailman parhaista peruskoulujärjestelmistä ansaitsee jatkokseen huipputason keski- ja korkea-asteen koulutuksen. Tieteelliseen tutkimukseen ja koulutuksen laatuun tulee panostaa jatkossa huomattavasti enemmän. Tulevaisuuden kannalta ei riitä, että teemme asioita yhtä hyvin kuin muut. Tavoitteena täytyy olla, että teemme asioita paremmin. Ainoastaan huipputason tutkimus antaa tähän mahdollisuuden.

Viisaasti liikkeellä.

Suomi tarvitsee päätöksenteon perustaksi tutkittua tietoa, asiantuntijuutta ja tuoreita näkökulmia.

Olen hurahtanut uintiin ja haaveeni on täystriathlon. Moni ei tiedä, että nuorimmat lapsenlapsistani haluavat poliitikoksi (2-vuotias) ja Hulkiksi (3-vuotias). En tiennyt, kuka Hulk on, joten päätin raivata tietä edes toiselle.

Teemat

Terveydenhuoltopalvelut lähelle ihmistä 40 %
Koulutuksen ja tieteen kehittäminen 30 %
Ikäihmisten hyvinvoinnin edistäminen 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.