fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
469

Ehdokas: Petri Olavi Eronen

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen vantaalainen naimisissa oleva kahden nuoren aikuisen isä. Harrastuksena liikunta, mökkeily, penkkiurheilu. Valmistuin poliisiksi -86 ja olen työskennellyt Vantaalla ja ulkoministeriön palveluksessa Pietarissa, Venäjällä poliisiyhdysmiehenä v. 2011-15. Lasten ja nuorten valmentajana ja joukkueenjohtajana reilut 20 v. eri seuroissa ja muutamissa luottamustehtävissä ja yhdistystoiminnassa.

Pidän tärkeänä poliisin resurssien turvaamista, niin henkilöstön kuin välineistön osalta. Turvallisuuden tunnetta nostaa poliisin näkyvyys yleisillä paikoilla ja poliisin tavoitettavuus. Yhteiskunta on muuttunut ja digitalisoitunut ja uusia ilmiöitä tulee jatkuvasti esiin mm. some- maailmassa. Poliisin toiminta- ja tehtäväympäristö muuttuu koko ajan haastavammaksi ja haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa lainsäädäntötyöhön. Poliisin on saatava keskittää voimavaransa yhteiskunnallisesti merkittävien rikosten tutkintaan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.

Esimerkiksi rikosilmoituksen vastaanottopakkoon tai esitutkintapakkoon on saatava muutoksia, jotta poliisi voi keskittää voimavaransa yhteiskunnallisesti merkittävien rikosten tutkintaan, kuten henkeen ja terveyteen kohdistuviin rikoksiin sekä kotimaisen, että ulkomaisen järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan ja tutkintaan.

Sisäisen turvallisuuden toimijoiden toimintakyky ja resurssit on turvattava! Rahoituskausi pitää olla hallituskauden mittainen.

Lapsiin kohdistuneet rikokset ovat erityisen vahingollisia. Onko lainsäädäntömme sillä tasolla, että rangaistuksilla on ennaltaestävä vaikutus ja vaaditaanko lapsien kanssa työskenteleviltä taustojen selvittämistä riittävästi? Nämä konkreettiset asiat ovat ensisijassa saatava kuntoon.

Sosiaalisuudestani ja aktiivisuudestani, sitoutumisestani, työurastani, harrastuksestani sekä juniorijääkiekkovalmentajataustastani johtuen, minulla on erittäin laaja verkosto eri alojen toimijoita, joilta saan vastauksia kysymyksiin. Verkostooni kuluu johtajia, opettajia, valmentajia, yrittäjiä, kirvesmiehiä, maanviljelijöitä, maalareita, opiskelijoita ym. minun kaltaisia vastuuntuntoisia kansalaisia etelästä pohjoiseen.

Teemat

Sisäisen turvallisuuden toimijoiden toimintakyky 50 %
Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien turvaaminen 50 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.