fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
248

Ehdokas: Risto Salonen

Olen palomestari Tampereelta. Asun perheessä, jossa lapset harrastavat liikuntaa. Itsekin kilpailen aikuisurheilijana. Arvostan hyvinvointia ja turvallisuutta laajasti. Ihmisten henkinen ja toiminnallinen kyky tulee huomioida ja mahdollistaa koko elinkaaren ajan. Uusien mahdollisuuksien löytäminen tulee olla helppoa ja osallistuminen vaivatonta. Terveyden vaaliminen kokonaisvaltaisesti on tärkeää.

Haluaisin erityisesti nostaa esiin ihmisten mahdollisuuksia lisätä hyvinvointia turvallisesti. Liikunnan avulla voidaan kasvattaa, ylläpitää ja kehittää terveyttä ja hyvinvointia. Liikuntapaikkojen riittävyys ja helppokäyttöisyys on taattava kaiken tasoisille liikkujille. Samalla olisi huomioitava ihmisen sopeutumista yhteisöön. Henkisen vireyden kehittäminen on tärkeää. Kannatan ja esitän asioita elämän mielekkyyden ylläpitämiseen ja lisäämiseen, huomioiden koko ihmisen elämänkaarta. Päätöksissä tulee huomioida ihmisten tarvetta. Turvallisuus ja jaksaminen ovat huomioitava jatkossa erityisesti hoiva- kasvatus- ja turvallisuuden aloilla.

Tavoitteeni on turhan byrokratian purkaminen ja palveluiden yhtenäistäminen. Oli kyse sitten terveydenhuollosta tai sosiaalisista ongelmista. Riittävän varhaiset tukitoimet säästävät rahaa ja ihmisiä. Suomalaisten tulisi saada ongelmiinsa apua helposti ja matalalla kynnyksellä. Lisäksi koulutuksen sisältöjä ja menetelmiä tulisi ajantasaistaa nykyaikaisia tarpeita ja toisaalta mahdollisuuksia huomioiden. Terveyden ylläpitoon ja yleiseen hyvinvointiin turvallisessa ympäristössä tulee panostaa. Ihmisen hyvinvointi on tärkeää ja sitä pitää huomioida.

Mahdollistaa hyvinvointia ja jaksamista laaja-alaisesti ja turvallisesti koko elämän ajan ihmisten tarvetta huomioiden.

Ajattelen asioita laajasti; turvallisuus, terveys ja vireän mielen kokonaisuus säilyttää elämäniloa ja mahdollistaa jaksamista. Terveyskasvatus tuo mukanaan säästöjä. Ihmisiin panostaminen on kaiken perusta. Ilman ihmisten riittävää huomioimista kaikki muu on turhaa. Ihmiset tarvitsevat turvallisen ympäristön tukiverkkoineen. Urapolkujen etsimisen riittävä tukeminen, mielekkään elämän mahdollistaminen ja osallistamisen lisääminen tuvallisessa ympäristössä on tae hyvälle elämälle. Yhteisöllisyys ja joustavuus ovat tärkeitä ja tarpeellisia ominaisuuksia myös päätöksien tekemisessä. Suomen ja koko maapallon elinkelpoisuutta on vaalittava.

Minua ei tunneta siitä, että olen ikäluokassani SM-kultamitalisti juoksussa. Tulevaisuudessa tavoitteena on voittaa juoksussa maailmanmestaruus pikamatkalla. Olen toiminut vapaaehtoisena kriisityöntekijänä.

Teemat

Turvallisuus 35 %
Terveyskasvatus 35 %
Talous 30 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.