fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
278

Ehdokas: Satu Kurki

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen Satu Kurki, 50-vuotias, kahden lapsen yksinhuoltajaäiti ja leski. Koulutukseltani olen erittäin oikeudenmukainen oikeustieteen kandidaatti ja tuomioistuintyöskentelyn kautta olen hankkinut itselleni varatuomarin arvon. Juristin tehtäviä olen hoitanut monissa eri tahoissa jo lähes 30 vuoden ajan.

Huolimatta koulutuksestani, en ole säästynyt elämän julmista asioista. Jos tulen valituksi, tulen puhumaan nuorten ja heikko-osaisten asioista sekä kasvatuksen ja koulutuksen tarpeellisuudesta. Tiedän, mitä se on! Haavoittuvissa olosuhteissa kasvavien lasten tueksi tarvitaan, sekä vaikuttavia nuorten palveluita, että vanhempien arjen hallintaa helpottavia palveluita. Suomalaisessa yhteiskunnassa on pitkään puhuttu siitä, että syrjäytymisen ehkäisemisen investoinnit pitäisi kohdentaa ”riittävän aikaiseen vaiheeseen”. Se ”riittävän aikainen vaihe” on perheiden tukeminen jo ennen lasten syntymää tai välittömästi jonkin suuren tapahtuman sattuessa. Syrjäytyneeksi ei synnytä tai syrjäytyneenä ei pysytä koko elinaikaa. Sen alle ei kukaan saa musertua eikä vaipua epätoivoon. Meidän on jaksettava ”huutaa” kovempaan. Olen jäänyt leskeksi kahden pienen lapsen kanssa jo varhain. Elämämme romahti täysin meistä riippumattomista syistä. Menetimme kodin, omaisuuden, terveyden ja jäimme vielä täydelliseen velkakierteeseen. Hakiessani apua velkojeni järjestämiseen, minulle onkin yllättäen todettu, että olen velkaantunut vain velkajärjestelyn saamiseksi??!! Jokainen meistä kaiketi yrittää huolehtia asioistaan niin pitkälle kuin mahdollista, eikö?

Työkyvyttömäksi jäätyäni kaikki olivatkin vain tahallista ja johdonmukaista velkaantumista! Vastuuta ei voida sälyttää aina vain luotonottajalle, kun luotonantajat rikkovat lakeja ja kiertävät vastuunsa valvovien viranomaisten silmien alla. Viranomaisten ja oikeuslaitoksen on kyettävä mukautumaan helpommin ja nopeammin yhteiskunnan muutoksiin ja vaatimuksiin. Velallisen on saatava nopeasti ja helpommin apua luottojensa hoitamiseen ja velkajärjestelyyn. Vuokra-asuntomarkkinat on oltava erityisesti pääkaupunkiseudulla toimivat ja vuokrahintojen kohtuulliset. Turhia esteitä markkinoiden toimimiselle on poistettava. Isojen kiinteistöjen omistajat: kuten VVO (nyk. Kojamo), työeläkeyhtiöt sekä kiinteistöyhtiöiden sekä -rahastojen tulee avata perusteet vuokrien suuruudelle ja vuokrien korottaminen ei voi lähtökohtaisesti olla aina ”indeksiperusteinen”, joka tarkoittaa, että joka vuosi vuokrat nousevat. Asiassa ei ole pitkällä aikajänteellä mitään järkeä veronmaksajien näkökulmasta. Yleishyödyllisten yhteisöjen vuokrien maksuperusteet eivät voi olla vain sijoittajien tuottotavoitteita, koska tämä aiheuttaa kierteen, jossa sijoittajat haluavat korkeampia vuokria ja valtion on myönnettävä sitä enemmän asumistukia.

Sain kaiken sen, mitä en tilannut.

Kaikki, jotka ovat olleet minunkaltaisessa elämäntilanteessa, ymmärtävät sen, mitä kokonaisuus teemoissani tarkoittaa. Mistä siis tavoitan teidät ja kuinka saan teidät äänestämään, jotta saamme äänemme kuuluviin ja muutoksia lainsäädäntöön ja päätöksiin ilman, että ne olisivat aina meitä vastaan. Tämä maa lyö lyötyä! Tässä maassa ei saa uutta mahdollisuutta nousta ja koettaa siipiään. Ne leikataan jo ensimmäisellä kerralla poikki. Onko tämä teistä oikein?

Olen onnellinen boksereiden Topin ja Tertun omistaja. He tuovat meidän koko perheelle iloa ihan joka ikinen päivä! Olen toiminut aina vapaaehtoistyöntekijänä lasten ja nuorten kanssa. Olen tällä hetkellä Laajasalon Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Laajasalon yksikön puheenjohtaja. Näen yhteiskunnan muutokset lapsissa ja perheissä. Olen myös Laajasalon peruskoulun johtokunnan puheenjohtaja. On ollut valtavan opettavaista olla mukana uudessa peruskoulu-uudistuksessa ja ilmiö -opetuksessa. MLL Laajasalo on tukemassa ilmastomuutosta Sitran ohjelmassa ”Lelutohtori” –projektissa, jota vetää Reason Ry ja kouluttaa Lelutohtoreita viemään viestiä kouluihin ja perheisiin. Vältämme turhan ostamista ja mietimme, voimmeko korjata tai ”tuunata” ensin jotakin vanhaa. Olen ollut aikoinani myös Suomen ensimmäisiä tukioppilaita auttamassa koulumaailman ongelmien ratkaisemisessa ja kiusaamisen ehkäisemisessä. Ehkä auttamisen ja huolehtimisen tunne on syntynyt siitä, että olen perheestä, jossa äiti on vakavasti reumasairas ja isä sotaorpo. Meillä on jokaisella taakkamme kannettavana. Minun elämässäni lähes aina toisen etu on mennyt oman etuni edelle. Te päätätte, millaisia poliitikkoja maahanne haluatte.

Teemat

Syrjäytyneeksi ei synnytä tai syrjäytyneenä ei pysytä koko elinaikaa. Sen alle ei kukaan saa musertua eikä vaipua epätoivoon. Meidän on jaksettava ”huutaa” kovempaan 45 %
Velallisen on saatava nopeasti ja helpommin apua luottojensa hoitamiseen ja velkajärjestelyyn 40 %
Yleishyödyllisten yhteisöjen vuokrien maksuperusteet eivät voi olla vain sijoittajien tuottotavoitteita, koska tämä aiheuttaa kierteen, jossa sijoittajat haluavat korkeampia vuokria ja valtion on myönnettävä sitä enemmän asumistukia 15 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.