fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
250

Ehdokas: Seppo Silvennoinen

Olen 59-vuotias syntyperäinen suomalainen mies, kansainvälisten projektien päällikkö, ex. Tampereen kaupunginvaltuutettu, työelämässä 30 vuoden aikana kokenut ja politiikassa valtuutettuna 2013-17 harjaantunut ehdokas! Työuraa jo nyt 30 vuotta ja valtuutettuna yhteensä yli 220 hallitus-, valtuusto-, lautakuntakokousta.

Yrittäjyys, tilat, ja oppisopimukset ovat minulle tärkeitä asioita. Olen itse tosiaan valmistunut 1984. Valmistuttuani mietin minne paikkakunnalle muuttaisin ja mihin firmaan hakisin töihin vai perustaisinko oman firman. Silloin ajat olivat sellaiset, että melkeinpä firman pystyi valitsemaan. Töitä oli tarjolla. Kysynkin mitä on tapahtunut reilun 30 vuoden aikana, kun kaikille nuorille, jotka valmistuvat ei olekaan töitä tarjolla? Meillä tulee olemaan vaikeat ajat edessä, jos nyt meiltä jää vuosittain 20 – 30 000 nuorta ilman työpaikkaa valmistuttuaan. He joutuvat kortisto- ja toimeentulotuki kierteeseen. Tämä ei ole mitenkään hyväksyttävää. Pienyrittäjien asema on Suomessa tukala. Tunnen paljon pienyrittäjiä ja olen tietoinen heidän haasteistaan niin työntekijöiden palkkaamisen, veroasioiden, terveydenhuollon, työttömyysturvan jne. osalta. Yrittämiselle on luotava paremmat edellytykset ja ennen kaikkea nuorille yrittäjille. Nuorille pitää taata myös tasokasta koulutusta tarpeeksi ja ajoissa työpaikkoja esim. perustamalla nuorille koulutus-, innovaatio- ja yrityskeskuksia. Nuorissa on tämän kansakunnan tulevaisuus ja nyt me laiminlyömme heidän pärjäämisedellytyksiään.

Harrastuspaikkoja tulee saada lisää. Olen seurannut viimeiset kahdeksan vuotta aktiivisemmin nuorison urheilua ja ollut siinä osittain mukanakin. Tänä aikana minulle on selvinnyt, että kouluikäisten ja nuorten liikunta- ja harraspaikkoja on aivan liian vähän Suomessa. Koululaisten ja opiskelijoiden harrastuksille tulisi olla asianmukaiset paikat ja niitä tulisi olla riittävästi. Kaupungeilla ja kunnilla on kyllä riittävästi rakennuksia, joita voisi käyttää harrastus- ja urheilutoimintaan tehokkaammin. Nuorten ja kaikenikäisten harrastajamäärät varmasti nousisivat kun olisi tarpeeksi kohtuuhintaisia sisäliikuntatiloja. Liikunnan ja kulttuurin toimintaedellytysten edistäminen ja integrointi koko ihmisen elämänkaaren ajaksi on erittäin hyödyllistä kansantaloudellisesti. Niillä on ennaltaehkäisevä vaikutus tulevaisuudessa ja terveydenhuollon kustannukset pienenevät tai pysyvät samalla tasolla vaikka väestö kasvaa. Tehdään Suomesta liikunnan ja kulttuurin maailman mittakaavan keskus.

Kansainvälisten projektien vetäjänä kouliintunut toteuttaja ratkomaan asioita. Kaikessa huomioidaan vähintään kaksi sukupolvea eteenpäin.

Kotitalouksien harrastusmaksut saatavakotitalousvähennyksen piiriin. Nuori voi verkostoitua ja hankkia tietoa, ilmainen langaton tietoliikenneyhteys saatava alle 18-vuotiaille. Autokouluopetusta ammatillisen koulutuksen yhteyteen, ajamisen teoria- ja ajo-opetuksen järjestämistä ammattioppilaitoksissa. Tapahtumiin lipulla matkustaminen ilmaiseksi tai alennuksella, selvitetään ja otetaan koekäyttöön kokeilu, jossa maksullisen tapahtuman lipulla, kuten teatteri-, näyttely-, urheilu-, ym. lipuilla, voit matkustaa ilmaiseksi tai alennuksella tapahtumaan ja takaisin. Nuorille perheille tukitoimintaa jaksamiseen, talouden hoitoon jne. Nuorten perustaitojen esim. kodin ja talouden osaaminen on heikkenemässä. Tähän on kiinnitettävä erityisesti toisen ja ylemmän asteen oppilaitoksissa huomiota, jotta nuorten elämässä tarvittavien perustaitojen taso nousisi.

Teemat

Nuorille koulutus-, innovaatio- ja yrityskeskuksia 50 %
Liikunnan ja kulttuurin integrointi koko elämän kaaren ajaksi 30 %
Maahanmuuton negatiivisten haasteiden tehokkaampi ennaltaehkäisy 20 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.