fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
271

Ehdokas: Tiia-Henriikka Rantanen

Olen päiväkotilapsen, koululaisen ja lukiolaisen äiti ja haluan jättää lapsilleni paremman maailman. Olen avoin, suvaitsevainen ja kuuntelen itseäni viisaampia ihmisiä.

Kansainvälinen ilmastoraportti kertoi meille asioita, joille olemme liian kauan ummistaneet silmämme. Nyt on viimeistään pakko toimia. Haluan, että asiaan puututaan myös politiikan kautta vahvemmin, eikä jäädä kansalaisaktivismin ja yksilön toimien varaan. Säilytetään hiilinieluja ja tuetaan niiden säilyttämistä. Tuetaan ja parannetaan julkista liikennettä. Tuetaan ja ohjataan lakien, tukien ja verojen kautta. Meillä kaikilla on parempi elää, jos ilmaston lämpeneminen pystytään pysäyttämään. On kammottava ajatus, että tänne ikisyksyyn jonain päivänä pakkautuisi puoli pallollista ihmisiä. Haluan edistää hyvinvointia heikommassa asemassa olevien elämässä. Hyvä ja toimiva terveydenhuolto ja laadukas perusopetus, sekä ongelmia ehkäisevät tukitoimet erityisesti lapsiperheille, ovat hyvinvoinnin lähtökohdat. Ne ovat panostus tulevaisuuteen ja vähentävät tarvetta myöhempiin korjausliikkeisiin. On myös kustannustehokkaampaa tukea varhaisessa vaiheessa kuin korjata ongelmia sitten myöhemmin. Tähän tarvitaan tietenkin lisää resursseja.

Tavoitteenani on vähentää eriarvoisuutta koulutuksen ja terveydenhoidon parantamisella ja sillä, että ne ovat hyvin kaikkien saavutettavissa.

Parannetaan hyvinvointia yhdessä!

Liike Nyt antaa meille kaikille yhteisen mahdollisuuden vaikuttaa asioihin. Tiedosta ei ole pulaa, meidän on kuunneltava asiantuntijoita ja meidän on toimittava. Meillä on ihan oikea mahdollisuus muuttaa asioiden suuntaa. En halua politikoida, haluan konkreettisia muutoksia ja vaikka en kaikesta tiedä, olen kiinnostunut, avoin ja innostunut. Uskon tieteeseen ja tutkimukseen.

Henkilökohtaisessa elämässäni yritän selviytyä sisäisten ja ulkoisten odotusten ristiaallokossa. Näin nelikymppisenä olen yrittänyt opetella, pakon edessä, pitämään liikunnasta ja kosteusvoiteista. Olen surkea ruuanlaittaja ja inhoan keksiä arkisin ruokia ja olen jo oppinut etten voi siinä koskaan voittaa, aina perheenjäseneni pitävät ruokiani pahoina/epäterveellisinä/liian terveellisinä/aina samoina. Haluaisin lukea enemmän, mutta roikun somessa. Haluaisin tehdä ilmastotekoja, mutta sorrun ja lipsun niistä vähän väliä. Kuitenkin on hyvä, että yrittää ja me kaikki olemme vähän epätäydellisiä. Olen siirtynyt TV-graafikon töistä kotiäitiyden kautta tekniselle puolelle. Vapaa-ajalla kulutan ahkerasti kulttuuria ja tapaan ystäviä.

Teemat

Ilmastonmuutoksen torjuminen/hillitseminen 40 %
Heikommassa asemassa olevien auttaminen ja toimiva terveydenhuolto 30 %
Lasten ja nuorten hyvinvointi ja laadukas perusopetus 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.