fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
282

Ehdokas: Tomas Kurenniemi

Olen uusi nimi politiikassa, Tomas Kurenniemi. Olen 18-vuotias opiskelija Helsingin luonnontiedelukiosta.

Minulle on tärkeää, että päätöksiä tekevät nuoret ihmiset, jotka ovat vastaamassa päätöksien vaikutuksista vielä kymmenien vuosien ajan. Lisäksi haluan nostaa nuorten mielenkiintoa yhteiskunnallisiin asioihin ja näyttää, että nuori ikä ei ole este politiikassa. Haluan myös, että Suomi on tulevaisuudessa entistä parempi paikka elää. Ilmastonmuutos on suuri uhka Suomen luonnolle ja taloudelle sekä suomalaisille. Mikäli haluamme Suomen pystyvän kilpailemaan globaalisti, Suomen koulutusjärjestelmää on kehitettävä siten, että se pystyy reagoimaan muutoksiin entistä nopeammin. Suomalaisten kotitalouksien taloudellisia valmiuksia on parannettava ja pitkäjänteinen säästäminen ja sijoittaminen mahdollistettava.

Tavoitteenani on uudistaa yritystukia siten, että ne mahdollistavat ympäristöystävällisille tuotteille yhdenvertaisen kilpailun muihin verrattuna. Tämä avaisi kuluttajille mahdollisuuksia vaikuttaa ostopäätöksillään. Haluan myös, että koulutusjärjestelmä sopeutuisi muutokseen entistä nopeammin ja olisi avoimempi uusille kokeiluille. Koulutusjärjestelmän tulisi mahdollistaa elinikäinen oppiminen ja uudelleenkouluttautuminen entistä helpommin. Aion parantaa pienituloisten taloudellista asemaa ja alentaa yrittäjyyden kynnystä.

Tulevaisuuden päättäjä päättämään tulevaisuudesta.

Mielestäni yritystukimalli on vanhanaikainen ja se pitäisi korvata uudella. Yritystukia tulisi kohdistaa ympäristöystäville aloille, pienille yrityksille ja uusille innovaatioille. Myös koulutusjärjestelmämme on jumittunut paikoilleen. Haluan luoda edellytykset uusille kokeiluille. Haluan luoda suomalaisille parhaat taloudelliset edellytykset sijoitussäästötilin ja perustulon avulla.

Olen edistänyt suomalaisten nuorten talousosaamista pörssisäätiön pörssilähettiläänä.

Teemat

Ilmasto ja ympäristö 40 %
Koulutus 30 %
Yksilöstä huolehtiminen 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.