fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
249

Ehdokas: Yrjö Schafeitel

Eläkeläisaktiivi. Tampellan sosiaalipäällikkö, kaupungin rahoituspäällikkö evp.

Tärkeitä asioita, joita tulen nostamaan esiin: valtion talouden tasapainoitus ja velanoton lopettaminen sekä byrokratian, valtion ja kuntien virkamieskunnan vähentäminen. Kaupunginvaltuutettuna pidän tärkeänä suurten kaupunkien kaupunkipoliittisten ohjelmien ottamisen mukaan hallitusneuvotteluihin. Perustuslakituomioistuimen perustaminen. Ikäihmisten ja eläkeläisten asioiden ajaminen. Siihen kuuluu taitetun indeksin ja raippaveron poistaminen työeläkkeistä ja pieneläkkeiden tasokorotus. Eläkeverotuksen oikaiseminen. Se on nyt noin 10 % kovempaa kuin palkansaajan. Myös vanhusten koti- ja laitoshoidon tason korottaminen. Päivän poliittiset aiheet kiinnostavat ja otan niihin kantaa jatkuvasti. Sote- ja maakuntauudistuksen vastustaminen ja vanhusten hoito ja hoiva. Maahanmuutto: työperäinen maahanmuutto on toivottavaa, oikeita pakolaisia, naisia ja lapsiperheitä otetaan sen verran kuin kansainväliset sopimuksemme edellyttävät. Haittamaahanmuutto pysäytetään rajalla. Politiikan mädännäisyyden esiintuominen. Ilmastonmuutoksen torjuminen jne. Etupäässä pyrin kuitenkin profiloitumaan ikäihmisten ja eläkeläisten etujen ajajaksi.

Haluaisin, että ihmiset olisivat tasa-arvoisia ja, että Suomessa olisi turvallista elää. Kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisesti. Maa pidetään hyvinvointivaltiona. Ketään ei jätetä. Jotka eivät itse pysty, heitä autetaan. Puolueilla ei oikein ole sosiaalipolitiikkaa, koska se maksaa. Liike Nyt kehittää oikeudenmukaisen sosiaalipoliittisen mallin, jossa kustannukset eivät karkaa käsistä ja ihmisten hyvinvointi toteutuu. Tulen ideoimaan sitä.

Ikäihmisten ja eläkeläisten asialla. Haluamme elää turvallisessa ja oikeudenmukaisessa maassa. Ketään ei jätetä.

Tärkeitä asioita, jotka haluan ratkaista: taitetun indeksin korjaaminen ja raippaveron poisto. Valtion byrokratian purkaminen ja henkilöstön vähentäminen. SAK:n laittaminen verolle ja jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistaminen. Ydinvoiman lisääminen. Ilmastonmuutoksen torjuminen uudella tekniikalla. Ympäristön puhtaus ja luonnonsuojelu. Sote- ja maakuntauudistuksen kaataminen. Kuntien valtionosuusjärjestelmän uusiminen. Liikenneverkkojen parantaminen ja kunnostus sekä rautateillä että maanteillä. Tunnin juna Tre-Hki. Suurten kaupunkien aseman huomioiminen hallitusneuvotteluissa. Puolueiden ja niitä hallitsevien korporaatioiden vallan kaventaminen. Koko eläkejärjestelmämme uusiminen oikeudenmukaiseksi. Eduskunnan edustajamäärän puolittaminen. Kuntien radikaali vähentäminen, elinkelvottomat kunnat liitettävä suurempiin.

Toimin monissa järjestöissä aktiivisesti: Pirkanmaan Liitto, valtuutettu, Kansalliset Seniorit, Senioriliike, Leijonat, Kauppaseura, Tammer Golf, Pirkanmaan Osuuskaupan edustajisto jne. Vapaa-ajalla harrastan raviurheilua ja matkailua. Tamperetalon perjantaiset sinfoniakonsertit kuuluvat viikko-ohjelmaan. Tampere Filharmonia on Suomen paras. Myös torit ja kauppahallit ovat mukavia. Niissä tapaa ihmisiä, pidän siitä ja käyn niissä usein. Luonnon ja eläinten ystävänä minut tunnetaan myös. Jonkinlainen viherpeukalokin olen. Meillä on pieni kotipuutarha ja se kukkii. Rakastan kukkia. Lintujen talviruokinta on talvella jokapäiväistä. Tänä talvena suuri vihervarpusparvi on jäänyt talvehtimaan meille.

Teemat

Ikäihmisten asiat 35 %
Ajankohtaiset poliittiset asiat 35 %
Puolueiden rakentava kritiikki 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.