Liikkeen kuusi perusperiaatetta
-
Liike Nyt kannattaa pohjoismaista hyvinvointivaltio -mallia, jossa kaikilla on mahdollisuuksien tasa-arvo, ja apua tarvitsevia varten on rakennettu sosiaalinen turvaverkko. Lopulta koko yhteiskunta hyötyy siitä, että kaikilla on mahdollisuus menestyä ja epäonnistuessa saada apua yrittää uudelleen.
-
Liike Nytin näkemys on, että markkinatalouteen perustuva talousjärjestelmä on toimivin tapa luoda tehokas ja kehittyvä talous. Markkinatalous toimii parhaiten koko yhteiskunnan näkökulmasta, kun siihen kohdistuu tarpeellista valtion harjoittamaa sääntelyä, esimerkiksi terveen kilpailuolosuhteiden ylläpitämiseksi.
-
Liike Nytin päätökset perustuvat tutkittuun tietoon. Tutkijoiden keskuudessa ilmastonmuutos nähdään lähes yksimielisesti yhtenä suurimpana riskinä maapallon tulevaisuuden kannalta. Ilmastotyössä on painotettava kansainvälisen yhteistyön merkitystä. Oikein poliittisin päätöksin meidän on mahdollista taistella ilmastonmuutosta vastaan ja luoda samalla taloudellista kasvua.
-
Yrittäjyydellä luodaan lisäarvoa yhteiskuntaan. Sen kautta syntyy työpaikkoja, verotuloja ja uusia innovaatioita. Liike Nyt on sitoutunut parantamaan yrittäjyyden edellytyksiä. Liike näkee yrittäjyyden talouden ja kehityksen moottorina.
-
Kaikki ihmiset etniseen taustaan, uskontoon, ihonväriin tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta ovat yhdenvertaisia. Yhteiskunnan tulee olla sellainen, että jokainen voi tuntea olonsa hyväksytyksi omana itsenään. Kaikille kuuluvat samat oikeudet ja toisten oikeuksia ja vapauksia tulee kunnioittaa.
-
Monet Suomessa kohtaamamme ongelmat ovat yhteisiä eivätkä näe valtioiden välisiä rajoja. Sääntöperusteisen monenkeskisen yhteistyön merkitys on Suomelle erittäin suuri. Jotta Suomen etua pystytään maailmalla ajamaan, tulee Suomen toimia aktiivisesti kansainvälisissä järjestöissä. Pohjoismaat, Euroopan unioni ja Nato ovat Suomen tärkeimmät yhteistyöverkostot. Suomi on vahvasti osa länttä. Kansainvälisiä järjestöjä tulee kehittää ja niiden kehitykseen voi myös suhtautua kriittisesti, ilman että se tarkoittaisi kansainvälisen yhteistyön vastustusta.